Instal·lacions

El VPC descarta jugar a Prada de Moles

Les noves graderies no es retiraran i es buscarà l’opció d’ajornar partits o jugar com a visitant

El VPC descarta jugar a Prada de MolesFCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La problemàtica pel canvi de gespa de l’Estadi Nacional continua afectant la Federació Andorrana de Rugbi i el VPC Andorra. Les dues entitats ja han descartat disputar els partits que afectaven Prada de Moles, l’únic camp que podia ser apte per jugar-hi mentre duri el canvi del terreny. Govern ha comunicat a les entitats de rugbi que no es retiraran les graderies que hi van instal·lar recentment darrere d’una de les porteries, i que impossibiliten que es donin les mesures mínimes per disputar duels, segons el reglament de World Rugbi. Aquest indica que la zona de marca ha de ser d’un mínim de sis metres, i que des que aquesta acaba fins al següent obstacle n’hi ha d’haver tres més. Una situació que amb les noves graderies instal·lades la gol nord no es pot donar.

Ara la solució per als respectius partits del primer i segon equip del VPC, el júnior i el cadet passen per canviar la data o parlar amb els rivals per negociar un intercanvi en l’ordre de joc i disputar els duels com a visitant ara i a la segona volta fer-ho de local. La demanda al Comitè d’Occitània ja està feta, però s’ha de parlar amb els altres clubs afectats abans de tenir una solució. El que és segur és que no se’ls donarà els respectius partits per perduts i acabarà fructificant l’opció de l’ajornament o l’intercanvi d’ordre de partit a casa i a fora, com ha succeït altres vegades en el passat per situacions diferents.

La situació del femení

L’equip que tindrà més problemes amb el canvi de gespa és el VPC femení. Les particularitats de Primera Catalana fan que disputin sis duels a la primera fase, amb tres a fora i tres a casa, i no es poden ajornar, ni tampoc intercanviar l’ordre de partits perquè no són els mateixos que a la segona fase. Per la qual cosa, dels sis enfrontaments que disputarà en total el VPC a la primera fase només en jugarà un a casa, el d’aquest cap de setmana.

El que sí que podran fer a Prada de Moles els equips del VPC i l’escola de rugbi són els entrenaments, que encara s’han de repartir entre la instal·lació encampadana i l’Estadi Comunal Joan Samarra. En un principi es tancaran aquesta setmana.

Torna la indignació

El president de la FAR, David Fer­ré, que ja va carregar contra el Govern quan no va comptar amb l’entitat de rugbi en el tema del canvi de gespa, va mostrar-se novament decebut amb l’executiu ja que se’ls havia promès una bona solució. “Em van demanar que els donés un vot de confiança i els el vaig donar. No ha servit de res”, va comentar al Diari el mandatari de la federació, que afegia que “ara ja és massa tard i no s’hi pot fer res”. Ferré també va assegurar que “em sap greu per tothom, perquè això ens pot fotre enlaire la temporada” en segons quins equips, i va fer èmfasi amb el femení. “Potser al futbol no donen importància a les noies, però al rugbi sí que ho fem, i molta. Per nosaltres és el mateix el femení que el masculí”, va indicar Ferré.

tracking