Atletisme

Pol Moya, la primera opció de la federació per a Tòquio

L’andorrà ha acabat la temporada sense la mínima, però l’ens espera que obtingui la ‘wild card’ masculina del COA

Pol Moya, la primera opció de la federació per a TòquioARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pol Moya és ara mateix un dels principals candidats a participar als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, tot i no haver pogut assolir la mínima internacional per a la seva prova, la dels 800 metres. Amb tot, el Comitè Olímpic Andorrà té preparades un parell de wild cards, una de masculina i una de femenina, tot i que en assolir la classificació Mònica Doria la setmana passada aquesta segona hauria quedat ocupada. Cal veure qui obtindria la masculina i Pol Moya és on entraria com un dels favorits, ja que a més compta amb la beca olímpica del COA.

L’atleta va tancar la temporada el cap de setmana amb la participació al Mundial i després d’unes petites vacances, afrontarà la nova temporada amb l’objectiu principal de ser a Tòquio. La Federació Andorrana d’Atletisme té clar que a hores d’ara ell és el principal aspirant, i després hi ha Nahuel Carabaña, que està més centrat en els Jocs de París 2024. El COA, però, és qui tindrà l’última paraula.

Balanç positiu

Tenint en compte que Moya venia d’una lesió que el va apartar molt temps el 2018, la FAA valora positivament la temporada de l’at­leta. “Ha fet dues medalles als Jocs dels Petits Estats i ha millorat els registres d’abans de la lesió. Hem d’estar contents amb la temporada que ha fet”, assenyala el membre de la comissió tècnica de la federació, Kevin Poulet.

tracking