Instal·lacions

David Ferré dimiteix

El president de la Federació Andorrana de Rugbi deixarà el càrrec per la crisi de la gespa de l’Estadi Nacional

David Ferré dimiteixFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La problemàtica pel canvi de gespa de l’Estadi Nacional ja s’ha cobrat la seva primera víctima i el president de la Federació Andor­rana de Rugbi, David Ferré, va anunciar que dimitirà com a màxim responsable de l’entitat. La intenció és convocar una junta la setmana vinent i presentar formalment aquesta decisió. En cas que la directiva ho aprovi, s’obren dos escenaris diferents, ja que l’actual equip directiu té un any més de mandat. Una de les possibilitats és que l’actual vicepresident, Jean Marc Flaux, ocupi el càrrec, i l’altra de les opcions és que tota la junta dimiteixi en bloc i s’hagin de celebrar comicis per escollir un nou president.

L’encara màxim mandatari de la FAR va assegurar mostrar-se decebut per no haver pogut solucionar la situació, i tot i que des de Govern ahir van anunciar que ja s’havia aconseguit reubicar els entrenaments i els partits de les properes setmanes, Ferré va manifestar que “no me’n refio. Si tot s’hagués fet com Déu mana des d’un principi no hauria passat res”.

GOVERN APORTA SOLUCIONS

El secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va explicar ahir que ja s’havia aconseguit trobar solucions per als entrenaments i els partits que els diferents equips del VPC i l’escola de rugbi de la federació tenen les pròximes setmanes. Segons va manifestar el dirigent, les sessions de preparació es faran a Prada de Moles, a Encamp, a l’Estadi Comunal Joan Samarra d’Andorra la Vella i al camp del Col·legi Sant Ermengol. A més, els col·legis que tinguin activitats de rugbi podran utilitzar els camps d’entrenament que la Federació Andorrana de Futbol té a la Borda Mateu, a Santa Coloma. A més, Ruiz va assegurar que també s’havia posat a disposició el camp d’Ordino.

Pel que fa als partits, el duel del 20 d’octubre entre el VPC masculí i el Racing Club Salvetat Plaisance s’ajornarà a l’1 de desembre, segons va explicar Ruiz, després de les converses amb la Federació Francesa de Rugbi. La nova graderia supletòria de Prada de Moles impedeix que el partit es pugui jugar allà per la distància de seguretat, i la primera idea era demanar un intercanvi de seu amb el club gal, tot i que finalment s’acabaria canviant de data. D’altra banda, el matx de l’equip sènior femení del dia 27 contra l’INEF de Lleida sí que es podria jugar a Prada de Moles, ja que la Federació Catalana hauria acceptat reduir un pèl la distància de seguretat (quatre metres de zona de marca i dos més, i no pas sis i tres). Per aquell mateix dia hi havia previst un duel de Segona B entre l’FC Andorra i el Llagostera, però els tricolors van acceptar moure el partit al dia abans a la tarda (dissabte 26), i així un cop acabi el duel es podran pintar les línies de rugbi perquè el partit del VPC femení es pugui jugar l’endemà amb total normalitat.

El secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va manifestar en declaracions al Diari que “estic sorprès pel rebombori, fa la sensació que hi ha realitats diferents”, i va afegir que “nosaltres hem estat en contacte amb Encamp, Andorra la Vella, les federacions de futbol i rugbi, el VPC i l’FC Andorra, i hem treballat en totes les vies possibles”. A més, Ruiz també va agrair “la predisposició dels comuns, la FAF i l’FC Andorra”. Precisament sobre tota la polèmica, Ruiz va destacar que “pot agradar més o menys, però hem fet tot el possible per trobar-hi una solució”, i va cloure que “em sabria greu que dimitís, perquè crec que el problema no existeix”.

Per últim, el secretari d’Estat d’Esports va explicar que la previsió és que el 30 d’octubre estigui instal·lada la nova gespa de l’Estadi Nacional, que el 3 de novembre el VPC pugui jugar els partits i que el 9 de novembre es pugui disputar el duel dels isards.

tracking