Victòria soferta per seguir liderant

L’expulsió de Moha fa que l’FC Andorra acabi demanant l’hora en un partit que tenia controlat

Gabri Garcia i tots els jugadors de l’FC Andorra s’han fet un fart d’avisar de la dificultat de la Segona Divisió B des de la pretemporada i les vuit jornades que s’han disputat per ara. Els resultats ajustats que es veuen setmana rere setmana reforcen l’advertència dels tricolors, però la seva superioritat quan juga a Prada de Moles, no tant. L’equip dirigit per Gabri Garcia va exhibir un gran nivell de joc en el partit d’ahir davant un històric com és l’Hèrcules, però només durant 70 minuts.

Als cinc minuts d’arrencar el matx, Ernest Forgas, que va protagonitzar una gran actuació, va gestionar a la perfecció una contra iniciada per Ruben Bover amb una passada llarga a l’espai que va trobar la carrera del davanter centre del conjunt del Principat i la seva definició precisa des de l’interior de l’àrea. Era l’1 a 0 i la pressió sobre la porteria de l’Hèrcules va seguir sent molt intensa, amb Moha Keita i Forgas provant-ho des de fora l’àrea poc després d’obrir la llauna. Però l’especialista en aquestes distàncies és Moussa Sidibé, que va exhibir una nova vegada més la seva particular canonada per fer el segon al minut 26, al superar un Falcon que poc va poder fer davant la potència del xut del malià.

L’Andorra va generar molt perill a la contra i va gaudir de fins a quatre ocasions més en la primera part per augmentar encara més la diferència al marcador i sentenciar el partit, però el porter del conjunt alacantí o la punteria dels jugadors tricolors no ho van fer possible. També a la represa, Bover va tenir una gran oportunitat, de nou al contracop, per fer el 3 a 0, però el seu xut va sortir lleugerament desviat.

El partit estava totalment controlat i res feia pensar en una reacció visitant. No obstant, al minut 70, Moha va ser expulsat per haver vist dues targetes grogues en dos minuts, la primera per fer una dura entrada per darrere a un rival i la segona per haver simulat una falta al límit de l’àrea, i el guió del partit va canviar totalment. L’Andorra es va fer enrere i va patir moltes arribades d’un Hèrcules que semblava que tenia el partit perdut. Amb tot, amb l’expulsió va poder retallar distàncies al minut 83, en un xut creuat de Borja Pérez. Només tres minuts després, l’Hèrcules va veure com li anul·laven un gol per un fora de joc, ben assenyalat. Va seguir insistint, però es es va quedar sense treure cap punt de la seva visita a Andorra (2 a 1).

La gestió del patiment del conjunt tricolor va donar els seus fruits per retrobar-se amb el triomf, després de dos empats seguits, i mantenir el lideratge amb els mateixos punts que el Vila-real B, que es va endur el triomf al camp del Cornellà amb un gol en el minut 89, i el Lleida, que va superar el Prat. El conjunt andorrà, el castellonenc i el català són els únics que han sumat 17 punts després de vuit jornades. Aquest diumenge a les 17 hores, els de Gabri Garcia defensaran de nou el lideratge al camp de l’Oriola.

EL VESTIDOR

“L'EQUIP HA SABUT PATIR MOLT BÉ"

El tècnic de l’FC Andorra va mostrar-se satisfet per un triomf que va ser sofert, sobretot després de l’expulsió. “L'equip ha sabut patir molt bé i s'ha de destacar l'actitud dels jugadors i l'esforç que han fet per tirar endavant el partit, que ho mereixien fins a l'expulsió”, indicava. Sobre la segona groga a Moha, va dir que “em sorprèn que amb tant poc es pugui fer fora a un jugador. És un càstig excessiu”.