Un andorrà a FrankfurtFIFA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Futbol sol tenir la facilitat de poder seleccionar els jugadors per als combinats nacionals de base a través de la visualització de partits que es desenvolupen al Principat o als països veïns. Però no fa gaire es va trobar amb la sorpresa que hi ha un jove andorrà de 16 anys que s’està formant al conjunt sub-17 del Frankfurt Club Karbener alemany, que disputa la segona divisió alemanya de la seva edat, en el qual, a més a més, és un dels dos capitans.

Es tracta de Pau Babot, nascut a Alemanya i de mare andorrana. A través d’un familiar al país, que visita sovint, va enviar un correu electrònic a un contacte de la federació per temptejar la possibilitat que comptessin amb ell per a algun partit internacional. El correu contenia un vídeo d’un golàs seu per tot l’escaire que no va passar desapercebut a la federació. “Vam convidar el Pau a entrenar amb nosaltres i de seguida vam veure que encaixava en la nostra manera de jugar”, va indicar el seleccionador sub-19, David Rodrigo, en unes declaracions recollides a la web de FIFA, que és qui es va fer ressò de la història del jove andorrà.

Van veure que tenia qualitat fins al punt que, tot i tenir 16 anys, el van convocar per anar amb la sub-19 al Preeuropeu d’Escòcia, en la qual va tenir alguns minuts contra la seva natal Alemanya i també davant Bielorússia. “Va ser increïble, una cosa que mai podria haver imaginat”, va assenyalar Babot respecte a la seva primera experiència amb la selecció. La FAF també va quedar satisfeta, segons les declaracions que va fer Rodrigo, que va comentar que “esperem que jugui amb nosaltres durant molts anys”.

tracking