EUROCUP TOP-16

El MoraBanc s'estrena al Top-16 amb una derrota amarga

El MoraBanc Andorra deixa escapar la victòria contra la Penya a l’estrena del Top-16 en un últim quart per oblidar

El MoraBanc s'estrena al Top-16 amb una derrota amargaDAVID GRAU / CJB

El MoraBanc Andorra va caure ahir 90 a 87 contra la Penya a l’estrena del Top-16 de l’Eurocup en un duel boig en què els tricolors van anar per davant des de l’inici, però que van deixar escapar al tram final del partit quan ho tenien tot per endur-se la victòria. L’inici del partit a Badalona va semblar un cinquè quart del duel de dissabte contra el Saragossa, ja que els tricolors van seguir amb una exhibició ofensiva amb 32 punts amb set triples als primers deu minuts (i un encert del 70%). I a aquest inici excel·lent al davant es va sumar també amb una gran actuació en defensa que va deixar el conjunt local amb només 16 punts al final del primer quart, just la meitat que el MoraBanc, amb una actuació de la Penya que provocava els xiulets de la parròquia de l’Olímpic de Badalona. La Penya va reaccionar amb vuit punts gairebé seguits de Neno Dimitrijevic a l’inici que van situar-los per sota dels deu punts de diferència, fet que va obligar Ibon Navarro a aturar el joc. Els triples ja no entraven (el MoraBanc només en va fer un al segon període) i va ser el moment de seguir amb la feina per dintre de la zona, una zona tricolor que es va veure llastrada amb l’eliminació de Bandja Sy (màxim anotador fins al moment), eliminat després de cometre la seva segona falta antiesportiva. Tot i aquesta baixa, però, els tricolors van arribar al descans 12 punts amunt gràcies al 36 a 48. A la represa, Ibon Navarro va donar-li minuts a Krampelj, però encara se’l veu força perdut sobre la pista i va carregar-se ràpidament amb dues faltes personals. Mentrestant arribava la típica desconnexió que tant mal havia fet a l’equip en diversos partits al llarg de la temporada. El grup va poder aguantar la primera embranzida de la Penya amb un 0 a 6 de resposta, però després els jugadors van tornar a caure (excepte Walker, que va mantenir el MoraBanc per davant) i van veure com la Penya se situava a només sis punts abans de l’últim quart (58-64). I encara gràcies, perquè els verd-i-negres van tenir dos triples que van sortir de dintre i diversos tirs lliures fallats. Walker va aguantar l’equip al tercer quart i volia dur el conjunt cap a la victòria a l’últim període amb vuit punts seguits i 12 amunt per al MoraBanc, però el partit va tornar a canviar amb la reacció local i una anitesportiva a Todorovic, la quarta que van assenyalar als tricolors, que va situar la Penya a només tres punts (74-77) a quatre minuts del final. L’aler nord-americà no era prou i va arrencar un nou matx amb el 82 a 82 amb només 90 segons per jugar-se. La Penya va posar-se per davant al marcador per primer cop a 31 segons i en un final a cara o creu, el triple definitiu de Llovet va marxar a fora i l’equip va sumar una derrota. Ara toca canviar de xip perquè el de Màlaga és un premi gros.

LES CLAUS

El triple

Els tricolors van tornar a tenir una bona nit des de més enllà dels 6,75 metres i van acabar el partit amb 13 triples, set dels quals van ser als deu primers minuts.

El rebot

El morabanc va perdre el control del rebot al tram final i ho va acabar pagant, ja que la Penya va agafar deu rebots (tres ofensius) a l’últim quart pels set del MoraBanc.

Concentració

Com ja havia passat en alguns trams de temporada, el MoraBanc va patir una desconnexió que va acabar sent letal i li va costar la primera derrota al Top-16 de l’Eurocup.