Reportatge

Del K2 al Pol Nord

L’aventurer o explorador Mike Horn oferirà demà al Centre de Congressos una conferència per donar a conèixer la seva darrera experiència, una expedició al Pol Nord. En una xerrada emmarcada en els actes del 40è aniversari de la Creu Roja.

Del K2 al Pol NordCREU ROJA ANDORRANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molt expressiu i un cul inquiet de mena, Mike Horn és un aventurer i explorador força conegut pels seus reptes. Ha fet la volta al món tres vegades a peu i quinze en vaixell, “però mai havia estat a Andor­ra”. Ara ho farà per un motiu especial; oferir demà una conferència al Centre de Congressos per fer el relat de la seva darrera expedició al Pol Nord.

En aquesta aventura, Horn va comprovar els efectes del desgel i com els gruixos del gel es van perdent com a efecte del canvi climàtic. “Vaig veure coses al Pol Nord que esperava, però que no imaginava tan intenses”, va exposar. En aquest sentit, explicarà la seva visió dels efectes reals del canvi climàtic que, com recorda, són molt més ràpids i tindran efectes reals i humans en tots els territoris, d’aquí la importància d’informar la gent i de preparar-se. Insisteix que cal ser-ne conscients i que és una realitat que no podem obviar. Horn considera que en aquesta vida “sempre s’aprèn i sempre hi ha moments i coses per seguir creixent”, i aquesta filosofia és la que pretén transmetre demà a tots els assistents a la conferència.

El pilot resident Cyril Despres ha estat el gran artífex de la visita de Horn al Principat. El darrer Dakar el va fer acompanyat de l’explorador i Despres va subratllar ahir durant la presentació de la conferència que Horn és un home que m’inspira molt i em va fer superar els meus propis límits”.

La conferència tindrà lloc demà a les 20.30 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i és oberta a tothom fins arribar a l’aforament màxim de la sala. De moment s’hi han inscrit més de 700 persones i l’organització confia que es fregui el ple. La xerrada s’emmarca dins la celebració del 40è aniversari de la Creu Roja Andorrana.

tracking