Esquí de velocitat

El KL no corre perill

La FIS dona normalitat a la situació i manté les finals de la Copa del Món a Grau Roig previstes per al 2, 3 i 4 d’abril

El KL no corre perillGRANDVALIRA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El domini dels corredors italians en una especialitat com la de l’esquí de velocitat podia fer que la celebració de les finals de la Copa del Món que ha d’acollir la pista Riberal de Grandvalira els propers 2, 3 i 4 d’abril quedés sota un halo d’incertesa. Res més lluny de la realitat i, tot i mantenir les reserves i les previsions obligatòries, la gran cita no corre perill. "Hem rebut un comunicat per part de la comissió de la FIS en què se’ns diu que la prova segueix endavant”, va explicar el director de màrqueting de Grandvalira, David Ledesma. “Els equips estan preparats per venir i inscriure's. Estem a l'expectativa, però a dia d'avui -va insistir- l'estatus de la situació és que la prova segueix endavant", va afegir. L’escenari que la crisi del coronavirus ha provocat diverses restriccions i afectacions en el món de l’esport i s’està portant amb molta normalitat des de la FAE, tot i ser conscients des de l’organització que la situació podria anar variant.

En l’apartat competitiu, l’speedski és una disciplina que porta un marcat accent italià i,de fet, aquest curs Simone Origone aspirarà a revalidar el Globus de Cristall que ja va recollir l’any passat a Grandvalira. En dones, la sueca Britta Backlund, també invicta, vol repetir triomf a Andorra i tornar a rebre el Globus. Entre els cinc primers per categories, també es troben els italians Ivan Origone, quart en categoria masculina, i Valentina Greggio, segona en categoria femenina.

Aquesta serà la novena edició de la Copa del Món que se celebra al Principat i la tercera cita consecutiva que Grandvalira atorgarà els Globus de Cristall als campions. La pista Riberal ja està tancada i ara s'han d’instal·lar la torre de 10 metres i la rampa, amb l'objectiu de superar els 200 quilòmetres per hora. "Penseu que el rècord de la pista són 199,6 quilòmetres per hora. Crec que algun dia hi arribarem", va exposar el director de la prova, Nadal Antor.

Repeteix oliveras

Marc Oliveras, si no hi cap novetat inesperada, tornarà a ser el representant andorrà a les finals i assegura que “si la condició de neu és favorable per a nosaltres, m'agradaria arribar a una mica més dels 190 [km/h] i acostar-me als 200, que crec que ha de ser una sensació bastant agradable”. Oliveras va comentar que la pista “és còmoda i de fàcil accés” i que té “una petita compressió al mig on hem d’estar més atents”. La previsió de l’esquiador andorrà des de principi de temporada ha estat “fer aquesta Copa del Món de KL, així que per poc que pugui i tingui el material, hi participaré”. “Si vinc aquí és per gaudir de la cursa”, va cloure Oliveras.

MARC OLIVERAS TREU CONCLUSIONS POSITIVES DEL SEU PRIMER CURS CENTRAR EN L'ESQUÍ CROSS

La primera temporada d’esquí cross està deixant bon regust de boca a Marc Oliveras. L’andorrà ha participat en “diverses Copes d’Europa i algunes curses FIS” i va destacar que un dels objectius era poder puntuar al circuit continental “i aquest l’he realitzat perquè he acabat en moltes entre els 30”. L’altre repte d’aquest primer any de canvi era aconseguir els 100 punts FIS, un objectiu “que no tinc completat perquè hi ha hagut poques curses de Copa d’Europa”, va explicar. A més, en aquest sentit, Oliveras va comentar que les curses de Copa d’Europa enguany “tenien molt de nivell perquè venia molta gent que acostuma a fer copes del món i només els 5 o 6 primers arriben a fer 100 punts FIS”. Per tant, per a l’andorrà ha estat “complicat, perquè he tingut pocs dies d’entrenament comparat amb la resta de participants”. A més s’han anul·lat altres curses que Oliveras tenia programades, ja sigui per les condicions difícils de la neu com pel coronavirus.

tracking