olimpisme

Japó manté la seva intenció de celebrar els Jocs Olímpics

El Primer Ministre, Shinzo Abe, convençut de poder acollir l’esdeveniment

Japó manté la seva intenció de celebrar els Jocs OlímpicsAFP

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, va prometre que Tòquio organitzarà, tal com està previst, els Jocs Olímpics, del 24 de juliol al 9 d’agost, malgrat els dubtes provocats per la pandèmia del coronavirus, que ha motivat l'ajornament o cancel·lació de molts esdeveniments esportius a tot el món.

Abe va precisar que no té intenció per ara de decretar l'estat d'emergència davant de la propagació de virus, que ha contagiat més de 700 persones al Japó, amb 21 morts. “Organitzarem els Jocs Olímpics com està previst, sense problemes, controlant la propagació de virus”, va declarar el cap de govern nipó en conferència de premsa, dos dies després que el president nord-americà, Donald Trump, suggerís un ajornament d'un any dels Jocs. “En coordinació estreta amb els responsables afectats, entre ells el COI (Comitè Olímpic Internacional), no hi ha cap canvi en aquest aspecte”, va afegir Abe.

El Primer Ministre japonès, de fet, es va entrevistar poc després amb Trump i va explicar que “vam convenir que el Japó i els Estats Units han de cooperar i col·laborar estretament per a l'èxit dels Jocs Olímpics".

tracking