Solana espera poder arribar “en condicions”

El director general del MoraBanc Andorra lamenta “no haver pogut portar la fase final” al país

Solana espera poder arribar “en condicions”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va explicar ahir que amb la designació de València com a seu de la resolució de la temporada “arribem a l’objectiu marcat per la lliga de fixar una possible finalització de la competició amb una fase final de diferent format”. El director general tricolor sempre ha defensat que “era important poder acabar la competició”, i es va mostrar optimista pel que fa a la preparació física de l’equip: “Falten encara dues setmanes, esperem poder arribar en condicions, sense positius i que puguem arribar a València per poder competir.” “Tal com han avançat les coses, poder anar fins a València a jugar aquesta atractiva fase final” ja és un aspecte molt positiu, segons va apuntar Solana.

L’ACB va aconseguir fins a 10 candidatures que aspiraven a acollir la fase final del campionat –València, Andorra, Gran Canària, Tenerife, Madrid, Barcelona, Saragossa, Menorca, Navarra i Almeria– i per Solana aquest fet “no és evident” i demostra “l’atractiu que té aquest producte”. En aquest sentit, va lamentar que, finalment, Andorra s’hagi quedat a les portes. “Ha estat una llàstima no poder portar la fase final a Andorra. Hem treballat molt i ens feia molta il·lusió, no només des del club, sinó també al Govern”, d’haver-ho pogut aconseguir. Ara bé, per Solana el fet més important és haver confirmat que es pot jugar i “haver participat en aquest projecte”.

Valoració del ministre Benazet

Durant la seva compareixença diària per analitzar la situació de la Covid-19 al país, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, també va valorar la designació de València com a seu de la fase final de l’ACB. “Andorra és una de les destinacions més segures del món perquè estem tots cribrats i hi ha circulació del virus molt petita. Som un país Covid ready i estem preparats per rebre qualsevol persona i per evitar els contagis”, va comentar. El titular de la cartera de Salut entén, també, que “a més de la situació sanitària hi deu haver aspectes de país i d’infraestructures que els duguin a haver-se decantat per València”.

D’altra banda, el preparador físic del MoraBanc Andorra, Miguel Ángel Rodellar, va explicar als canals oficials del club que “els jugadors estan a dia d’avui al punt on volíem que estiguessin”. En aquest sentit, va exposar que “l’evolució de la plantilla està sent molt bona”. El prepa va afegir que el més important en la preparació d’un torneig com aquest és “no passar-se i no quedar-se curt” i que “s’ha d’aconseguir la mesura justa”.

PRIMERES VEUS CONTRÀRIES A LA DECISIÓ DE JUGAR LA FASE FINAL

No tothom ha quedat satisfet davant la decisió de jugar la fase final de la lliga ACB. El jugador de Casademont Saragossa Fran Vázquez ha decidit no disputar-la després d’al·legar “motius personals”, segons va comunicar el pivot gallec al club aragonès. Vázquez va explicar la seva decisió en una entrevista amb la revista Gigantes del Basket: “No veia clar tornar a jugar en aquesta situació i crec que estem anant massa de pressa. No puc abraçar els meus familiars o amics i volem tenir contacte amb companys i contraris. He anteposat la meva salut a qualsevol altra cosa.”

tracking