Més a prop

El Govern fa oficial el vistiplau al retorn als entrenaments dels equips, en grups reduïts i sense cap interacció

Més a propFERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’entrada en la fase 2 del programa de reentrenament pactat pel Govern i la Federació Andorrana de Futbol (FAF) va ser oficialitzada ahir, d’una banda pel ministeri d’Esports i de l’altra per la mateixa FAF. D’aquesta manera, es va donar el vistiplau a la tornada als entrenaments dels esports col·lectius encara subjectes a les restriccions sanitàries, entre els quals els equips de la Lliga Multisegur Assegurances. Aquest és, sens dubte, un pas endavant en l’objectiu d’aconseguir el retorn del campionat domèstic, pactat per al cap de setmana del 27 i el 28 de juny.

Els equips ja es poden exercitar en grups reduïts de quatre futbolistes, sense mascareta ni interacció, i seguint sempre les indicacions sanitàries del protocol. Els membres de l’staff tècnic hauran de portar mascareta i els jugadors no podran fer ús dels vestidors i els equips no es creuaran, en cap cas, a la mateixa franja horària. A partir d’ara, es mantindrà aquesta situació i, un cop passats prop de deu dies des de la represa de la fase 2, el Govern decidirà si continua ampliant els criteris per al desenvolupament dels entrenaments,i si la lliga es pot reprendre, en funció de l’evolució epidemiològica que s’observi.

Fruit de la reunió de dimarts, la FAF es va comprometre a traslladar els protocols de Salut i la possibilitat del retorn als entrenaments als clubs adscrits a la Lliga Multisegur. La federació, representada per David Rodrigo, també va explicar al Govern –amb la ministra, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat, Justo Ruiz– que té les instal·lacions preparades per rebre els futbolistes i que, en tot moment, segueixen els protocols sanitaris marcats. David Rodrigo va comentar que “després d’algunes apreciacions que vam fer, perquè van insistir que s’havien de complir totes les mesures d’higiene i seguretat, es va tancar l’acord per al retorn dels entrenaments, pendents de l’aprovació de Salut que s’ha fet avui [per ahir]”. El director tècnic de la federació va afegir que, a partir d’ara, “intentarem que es compleixin rigorosament tots els protocols i mesures que van proposar i que es van plantejar durant la trobada”. A més, Rodrigo va anunciar que des de la FAF “es farà un seguiment setmanal de com evoluciona el retorn als entrenaments i esperem que no hi hagi cap incident important”.

La trobada també va permetre escoltar i recollir les explicacions de de l’Associació de Futbolistes d’Andorra (AFA). L’òrgan manté els seus neguits i dubtes al voltant dels protocols sanitaris i així ho va fer saber. L’associació defensa, entre d’altres aspectes, que a les instal·lacions de la Borda Meteu és complicat mantenir les mesures de seguretat dels campionats d’elit d’altres països. A més, per l’AFA, el fet que molts jugadors estiguin passant el confinament fora del país –principalment a Espanya– pot arribar a condicionar el desenvolupament del campionat.

tracking