L'Inter Club d'Escaldes s'acomiada de la Lliga de Campions (2-1)

L’Inter Escaldes va caure per la mínima contra l’FC Drita en la seva estrena europea

L'Inter Club d'Escaldes s'acomiada de la Lliga de Campions (2-1)Inter d'Escaldes

El somni de la Lliga de Campions va acabar a la primera de canvi després de caure 2-1 contra el campió kosovar, l’FC Drita, a la semifinal de la ronda preliminar de la màxima competició europea en un duel que fins i tot va estar a punt de no disputar-se pel positiu en coronavirus d’un dels futbolistes de l’equip rival. Finalment, sí que va jugar-se, però una hora i mitja després del previst.

El conjunt kosovar va ser el primer a apropar-se amb un tir de Shabani que va desviar a còrner José Antonio sense problemes, i l’Inter va respondre amb un tir de Lemiechevsky, una de les noves incorporacions per aquesta Champions, que el porter Maloku va poder aturar. El Drita volia fer patent el seu paper de favorit amb llargues possessions a la recerca d’espais i de generar ocasions, tot i no fer-ne de clares.

Shabani estava sent, sens dubte, el jugador més destacat del duel, i ho va demostrar amb un gran gol per l’escaire amb la cama esquerra al minut 21. Una jugada abans ja va posar el perill a la porteria tricolor amb un xut de falta, i poc després va avançar els seus amb una gardela des de fora de l’àrea. Els homes d’Adolfo Baines no van empetitir-se ni molt menys, i gairebé sense temps per lamentar-se, Emili García va situar l’empat al marcador després d’una falta lateral servida per Jordi Roca. Tot feia semblar que s’arribaria al descans amb igualtat, però Namani va aprofitar una pilota morta a fora de l’àrea per engaltar un xut impossible per a José Antonio i fer el 2-1.

La segona meitat va arrencar amb domini kosovar i amb el Drita voltant tota l’estona la porteria de José Antonio, això sí, sense generar ocasions clares, mentre que l’Inter intentava fer un pas endavant però es veia superat per l’equip d’Ardijan Nuhiji. Rexha, amb una rematada de cap va estar a punt de sentenciar el duel a l’equador de la represa, i amb el partit encarrliat, els kosovars van dur el joc al seu terreny, amb joc travat i perdent temps, i deixant l’Inter sense cap opció de somiar amb l’empat o amb una possible remuntada.

Ara, amb l’aventura de la Champions League ja acabada, a l’Inter li queda el consol de l’Europa League, on entraran a la segona ronda prèvia, prevista per al 17 de setembre.

El Linfield no falla

El gran favorit per endur-se la fase preliminar de la Lliga de Campions, el Lindield nord-irlandès, no va fallar i va derrotar per 0-2 el campió sanmarinès, el Tre Fiori, a l’altra semifinal del torneig. Els britànics van dominar des de l’inici, però no van poder materialitzar les ocasions a la primera meitat.

A la represa, el conjunt dirigit per David Healy va fer una passa endavant i va encarrilar el triomf al minut 71 amb gol de Bastien Hery. El Tre Fiori va haver de llançar-se a l’atac, i el Linfield va aprofitar-ho per anotar el 0-2 gràcies a Manzinga, gol que acabaria sent definitiu.

VALL BANC I ENGORDANY CONEIXERAN AVUI ELS RIVALS A LA PRÈVIA DE L'EUROPA LEAGUE

El Vall Banc Santa Coloma i la UE Engordany coneixeran avui els seus rivals a la ronda preliminar de l’Europa League al sorteig que es realitzarà a partir de les 13.00 hores a la seu de la UEFA de Nyon. Els dos representants de la Lliga Multisegur estaran al bombo de caps de sèrie, però això no garanteix jugar a casa, ja que els duels es disputaran al camp de l’equip que surti en primer lloc. Els possibles contrincants que tindran tots dos equips són: Pristina o Gjilani (Kosovo), Barry Town United (País de Gal·les), Saint Joseph’s (Gibraltar), Zeta o Iskra Danilovgrad (Montenegro) i Coleraine o Glentoran (Irlanda del Nord). Tot i que apareixen amb un baix coeficient, els equips de Montenegro i Kosovo són els més forts, i són els rivals a evitar tant per Vall Banc com per UE Engordany. Els duels d’aquesta ronda seran el 20 d’agost a partit únic, i en cas d’empat hi haurà pròrroga i penals.