El MoraBanc es queda sense forces i cau contra el Barça (82-90)

El MoraBanc Andorra només claudica al darrer tram davant el Barça en un partit que va dominar fins que li va durar la benzina

El MoraBanc es queda sense forces i cau contra el Barça (82-90)Xavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per molt que es tingui interioritzat aquell mantra que assegura que en pretemporada els resultat és el de menys, és inevitable que un assaig davant l’FC Barcelona, i tal i com va anar ahir, deixi una ganyota de desaprobació. Només per no guanyar a un transatlàntic com el blaugrana, no per no haver escurat, fins el final, la il·lusió de superar a una de les plantilles més completes d’Europa a la que has sabut exprèmer. El MoraBanc només va cedir al darrer acte i va acabar claudicant al Complex Esportiu d’Encamp (82-90) amb Haukur Palsson com a superstar amb 19 punts, cinc triples i un recital d’activitat.

Tot i badar als primers batecs (5-12), el MoraBanc va destapar l’assaig deixant els complexes a l’armari i amb una posada en escena més que il·lusionant. L’equip tricolor va exposar a la pista bona part de les senyes d’identitat de les quals vol gravar a foc Navarro: més múscul i més físic sota la pintura, una defensa afilada i una direcció -amb Hannah, Senglin i Sergi García- que, juntament amb el nucli recognoscible que provè del curs passat, conformen un grup que sembla més empastat del que indica les setmanes de treball facturades. Un parcial de 11-0, arrodonit amb una acció de Palsson, va servir per eixugar la diferència i encarar amb avantatge el segon quart.

El tècnic del Barça, Sarunas Jasikevicius, no va allistar, per diferents molèsties, Cory Higgins, Àlex Abrines i Kyle Kuric però amb el ventall que tenia per escollir -Mirotic, Calathes i Oriola van ser els més destacats- no semblava poder agafar-se a les absències com a argument. El MoraBanc, aprofitant la seva inspiració des de fora, es va desenganxar fins a un 36-24 que deixava unes immillorables sensacions, fonamentada, a més, en una bona defensa. El resultat era anecdòtic però semblava inevitable començar a fregar-se les mans.

S’ho va creure el MoraBanc després de l’interludi amb un 41-35 que no permetia, però, extreure conclusions tot i que Palsson ja havia donat un clínic de tir i Hannah un màster en gestió de recursos humans. Tot i les fuetades dels blaugrana, es van col·locar amb un amenaçador 52-49 evaporat per Palsson i Sergi García, els tricolors es van aconseguir estirar fins el 67-58 que donava la benvinguda a la mànega definitiva i mantenia encara qualsevol opció de victòria. Una possibilitat, però, que es va esvair quan el dipòsit de benzina va marcar la reserva. Al darrer quart, el Barça va decidir sacsejar l’arbre i amb un parcial de 0-10 va inclinar la situació (74-80). L’ocàs de l’enfrontament va servir el grup de Jasikevicius per deslligar-se i posar les coses a lloc aprofitant, en certa forma, que el MoraBanc, atenent a la lògica física, va acabar un pèl desentumit.

EL VESTIDOR

“Hem forçat al barça al màxim” Ibon Navarro. L’entrenador del morabanc andorra va destacar que “els equips arriben amb molta càrrega física” a les primeres setmanes de pretemporada i que el grup arribava amb dubtes de com podria jugar. Per a Navarro “ens ha costat una mica al principi, però hem tingut una molt bona reacció” i va subratllar que “no hem disputat el partit per guanyar-lo sinó per mantenir les rotacions que teníem”. El tècnic va afegir que “hem forçat el Barça a exprimir-se per guanyar-nos i els joves els han donat més energia”.

“Molt content del partit que hem fet” Oriol Paulí. Una de les cares noves de l’equip va expressar-se en termes semblants als del tècnic. L’aler català va reconèixer que “és normal que estiguem cansats perquè portem una càrrega alta d’entrenaments, però les pretemporades són així”. Paulí es va mostrar “molt content del partit que hem fet, del to físic que hem ofert i per haver pogut competir contra tot un Barça”. El gironí va cloure afirmant que ara queda “polir alguns detalls i només queda seguir millorant de cara al proper partit”.

El MoraBanc es queda sense forces i cau contra el Barça (82-90)

tracking