El MoraBanc Andorra s'enfrontarà al Barça a la final (77-75)

El MoraBanc Andorra derrota la Penya i es classifica per quarta temporada consecutiva per a la final de la Lliga Catalana

El MoraBanc Andorra s'enfrontarà al Barça a la final (77-75)M. A. CHAZO / FCBQ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Que el MoraBanc Andorra disputi una final de la Lliga Catalana és ja un clàssic de gairebé cada any i enguany no serà menys, ja que l’equip jugarà demà pel títol per quarta temporada consecutiva i ho farà, com en els tres anys anteriors, contra l’FC Barcelona. De fet, des del retorn de l’equip a l’ACB els tricolors s’han classificat per a la final en sis ocasions de set possibles. Els homes d’Ibon Navarro van guanyar-se la plaça ahir contra la Penya (77-75) en un marx amb alts i baixos, però en què van mostrar-se més intensos que el rival i on van ser molt més sòlids que els badalonins quan el més calent era a l’aigüera.

El duel va arrencar com un clàssic partit de pretemporada amb imprecisions i falta d’encert per part de tots dos equips. De fet, entre MoraBanc i Penya van fallar els primers 20 triples que van intentar. Dintre d’aquesta disbauxa, però, era el conjunt tricolor qui es mostrava millor sobre el parquet, demostrant el que vol ser, pressionant en defensa i intentant córrer sempre que podia. Aquesta recepta va valer als d’Ibon Navarro per obrir escletxa al marcador amb una màxima diferència de vuit punts (20-12) amb què va tancar el primer període. La Penya va anar a poc a poc entrenant al partit al segon quart, gràcies especialment a Ante Tomic, el fitxatge estrella del conjunt badaloní, que va dur de corcoll la defensa del MoraBanc Andorra. Tot i això, els del Principat seguien aguantant comandats per Clevin Hannah, i manaven amb una mateixa diferència de vuit punts (39-31) abans de passar pel vestidor al temps de descans.

Tot va canviar al descans, amb un MoraBanc Andorra perdut i erràtic que va encaixar un 0 a 14 de sortida que va obligar Navarro a demanar temps mort. La sagnia, tot i que el tècnic aturés el joc, no es va aturar, i la Penya va seguir dominant fins a situar-se 11 punts per damunt, tot i que al tram final del període els tricolors, gràcies a Jelínek, van rebaixar una mica la diferència (53-60) per mantenir-se dins del marcador abans dels deu minuts finals.

A l’últim quart els tricolors van haver de remar, remar i remar per eixugar la diferència que havien deixat escapar al tercer període, però ho van acabar fent amb la mateixa recepta, la intensitat defensiva, però això no va evitar patir i tenir un final d’infart. El 76 a 71 dels tricolors semblava gairebé definitiu, però una cistella de Tomic i dos tirs lliures de Bassas en una acció polèmica (des de la Penya consideraven que la falta era durant l’acció de tir de tres i que havien de ser tres tirs lliures), van posar els verd-i-negres només un punt per sota. Senglin va anotar només un dels dos tirs lliures de què va disposar, però va ser suficient després de que Ferran Bassas fallés el triple definitiu que hauria donat a la Penya el pas a la final.

El flamant fitxatge badaloní, Ante Tomic, va ser el jugador més destacat del partit amb 22 punts, mentre que Tyson Pérez i Clevin Hannah, amb 15 i 14 punts, respectivament, van ser els líders anotadors del MoraBanc Andorra al Palau Blaugrana.

EL VESTIDOR

“HEM TIRAT D'ORGULL”

Tyson Pérez.

L’ALER-PIVOT dominicà DEL MORABANC ANDORRA va manifestar després del triomf que “hem començat molt bé i competint, però al tercer quart hem sortit relaxats i s’ha notat, però hem tirat d’orgull i hem tret el partit endavant”. A més, un dels jugadors destacats d’ahir va afegir que “al final Ibon ens ha dit que hem de ser conscient que tindrem dies bons i dolents, però hem de seguir fent la nostra feina, competint al cent per cent i donant-ho tot cada dia”.

"ÉS UNA GRAN VICTÒRIA"

Guille Colom.

Un dels capitans del morabanc andorra va mostrar-se satisfet després de la classificació per a la final de la Lliga Catalana i va declarar que “ha estat una mica boig, és una gran victòria per a nosaltres perquè no hem fet un gran partit al davant, però sí que hem estat sòlids al darrere”. A més, va afirmar que “hem tingut un quart de pájara, però hem aconseguit guanyar un gran equip com la Penya i ens dona molta confiança”.

El MoraBanc Andorra s'enfrontarà al Barça a la final (77-75)

tracking