ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc desconnecta l'últim quart i cau davant de l'Unicaja (78-81)

El MoraBanc Andorra, desconfigurat al darrer quart, gestiona malament l’avantatge i suma la segona derrota consecutiva

El MoraBanc desconnecta l'últim quart i cau davant de l'Unicaja (78-81)Fernando Galindo

No semblava el partit abocat a una resolució a pit descobert ni al darrer batec, però la mala gestió i les desconnexions del MoraBanc Andorra al darrer quart van permetre a l’Unicaja trobar la fe extraviada per, no només discutir la victòria, sinó per aconseguir-la (78-81). Yannick Nzosa, un pivot de només 16 anys i de 2.08, intimidador malgrat la inexperiència i amb uns braços eterns, va irrompre a l’ACB per la porta gran i es va batejar amb 10 punts i 14 crèdits de valoració. L’imberbe jugador va esdevenir en l’aliat perfecte de Francis Alonso (18 punts) i Darío Brizuela (20) per fer pagar al MoraBanc la seva irregularitat. Clevin Hannah, que va tenir la bola de la pròrroga sobre la botzina, amb 19 punts, i Palsson, que va acabar lesionat, amb 13 i 20 de valoració, van marcar el pas dels tricolors.

Només es destapava el partit i Malik Dime va començar repartint targetes de visita, amb un 2+1 i dos taps i el MoraBanc aconseguia, amb dues dianes des dels 6.75 consecutives –Senglin i Palsson–, començar a definir el territori (13-6). A més, Jelínek va apujar el volum amb una seqüència de 10 punts –tres triples i un tir lliure– obligant poc després Casimiro a aturar el partit per reconfigurar el seu grup, per buscar claus per incomodar el joc exterior tricolor, amb cinc triples a la primera mànega, i per afinar el seu encert a la pintura (25-17). Li va funcionar a l’Unicaja, que va signar un 0-7 de sortida al segon parcial que no va fer badar els tricolors, que van replicar amb un 6-0, amb quatre punts i una recuperació de Palsson (34-24). Els malaguenys, liderats per Brizuela –13 punts a la primera part–, es resistien a claudicar i s’agafaven a la corda amb una reacció, 2-13, que els posava al capdavant i feia tòrcer el gest a Ibon Navarro (36-38). La defensa cajista se li començava a ennuegar al MoraBanc, que també perdia fluïdesa en el tir i el descans era benvingut al bàndol tricolor per agafar alè i estirar-se al divan del tècnic vitorià. Necessari per tapar un parcial en contra d’11 a 21.

La tornada a la pista va provar bé als andorrans després d’un inici de mànega espès. Palsson va assistir a dojo i Hannah i Paulí posaven l’etiqueta a un parcial de 11-2 que col·locaven, amb solvència, al volant els tricolors (54-47). La inèrcia semblava quedar establerta en aquest tercer quart, tot i els crits desesperats d’Ibon Navarro a la banqueta en veure que l’equip permetia tirs còmodes i apropar-se a l’Unicaja des de fora. Un tap i una esmaixada de Tyson van acomiadar el tercer acte en què el MoraBanc va saber respondre a la desconnexió del segon quart i el va corregir amb un parcial de 28-16. (64-54). Però als tricolors se’ls van fondre els ploms. Nzosa, amb 8 punts al darrer quart, un glop d’aire pel seu joc interior, va permetre treure petroli als malaguenys i ficar-se de ple en la lluita construint un parcial de 9-21 (70-72) a falta de poc més de 2 minuts pel final. Un triple de Hannah va donar peu a un temps mort a 4”9 de Casimiro, replicat pel d’Abromaitis, que va cordar la victòria de l’Unicaja.

LES CLAUS

Últim quart

El morabanc va escollir malament el moment per desconnectar-se. Acabava el tercer quart amb un còmode 64-54 i a l’acte definitiu se li va fer de nit. Un parcial de 14-27 en contra va ensorrar qualsevol opció.

Nzosa

Encara menor d’edat el descarat pivot congolès, de només 16 anys, va debutar a l’ACB per la porta gran. Nzosa va anotar 10 punts, 14 de valoració, va intimidar a la pintura sense atendre cap galó i va sostenir l’Unicaja.

EL VESTIDOR

“HO HAURÍEM DE SABER CONTROLAR”

Ibon Navarro

L’entrenador del morabanc va lamentar que “quan hem tingut les coses més clares ha estat quan hem jugat pitjor”. Navarro va afegir que “és un partit que hauríem de saber controlar millor i hem d’aprendre a gestionar millor aquestes situacions”.

‘Tunde’ Olumuyiwa

El pivot tricolor va reconèixer que “ha estat un partit dur, hem jugat bé 30 minuts i si volem guanyar un partit hem de fer-ho els 40”. Tunde va assenyalar que a l’últim quart l’equip va tenir “faltes de concentració” que van resultar decisives.