tennis
Marxa atacant
L’expresident de la federació Àlex de Santiago abandona l’entitat criticant el repartiment de les subvencions de Govern
Àlex de Santiago s’acomiada del càrrec de president de la Federació Andorrana de Tennis (FAT) després de gairebé quatre anys, i no ho fa precisament amb un bon regust de boca, ja que l’exdirigent va mostrar-se crític al Diari amb diversos aspectes del món de l’esport de la raqueta, des dels interessos personals fins al paper de la política, com la distribució de les subvencions, especialment en el cas de l’aportació de Govern a Vicky Jiménez.
La principal crítiques de De Santiago és com s’han repartit les subvencions i ajudes públiques des de la gran irrupció de Vicky Jiménez, fet que va comportar que la base de la federació veiés reduïts els seus recursos. “Els recursos han d’anar cap a ella, és evident, no hi estic en contra, ni de bon tros”, explicava De Santiago, que afegia que “vaig lluitar perquè el Govern fes un programa a part perquè no pot ser que a canvi d’això la resta de la base tingui menys diners, no és proporcional”. En aquest sentit, l’expresident va explicar al Diari que “no es pot passar de tenir 82.000 euros a l’any, inclòs el que la federació destinava a la Vicky, al fet que ella en rebi ara 105.000. L’aplaudeixo, però la federació queda amb 59.000 euros i miracles a Fàtima o a Lourdes”. Per últim, va assegurar que “no es pot passar a atorgar 105.000 euros a una noia de 15 anys, és per fer una reflexió. Per damunt de tot hi ha d’haver el país, el joc col·lectiu i la base”, i va cloure que “el pare va aprofitar el moment d’èxit de la filla i és més fàcil dir que sí i sortir a la foto que pensar-ho i estudiar-ho”.
I és que De Santiago va mostrar-se també força crític amb l’esfera política i va declarar que “una de les il·lusions que tenia era tenir la Casa del Tennis, però per política i per interessos no s’ha pogut fer i és un tema tabú”, i va afegir que “està bé intentar-ho i lluitar-ho, però quan veus que tots els camins van en l’altra direcció és millor dir prou”. A més, va assenyalar que “no m’he sentit recolzat per part de ningú, perquè els polítics t’aplaudeixen i després ja et demanen l’expedient”.
De Santiago va tenir l’opció de presentar-se a la reelecció, però va decidir no fer-ho “perquè tenia un descontentament a sobre”. De manera més concreta, l’exdirigent remarca que “quan es posen interessos personals per davant dels interessos d’Andorra no m’agrada, i és el que ha passat. Vaig dir que no em presentaria i el que vingui que faci el que hagi de fer”. Per últim, va cloure que “el camí i el temps posarà tothom al seu lloc, marxo desencantat però no m’agrada plorar, desitjo que el tennis triomfi i seré el primer a aplaudir-ho i celebrar-ho”.
Però més enllà d’alguns mals moments, l’antic president de la FAT va fer una valoració positiva del seu mandat i va explicar que “vam entrar amb il·lusió i un programa important i vam signar un conveni important amb la federació francesa, a més de tenir bons resultats amb la base”.
VICKY JIMÉNEZ SERÀ LA PRIMERA CAP DE SÈRIE AL ROLAND GARROS JÚNIOR, QUE ARRENCA EL DIA 4
Vicky Jiménez Kasintseva serà la cap de sèrie número 1 de l’edició júnior de Roland Garros, que arrencarà a final de setmana. Durant els propers dies se celebrarà el sorteig del campionat i la jove tennista serà la primera favorita gràcies a la seva condició de número 1 mundial en categoria júnior. A hores d’ara, Jiménez ocupa la primera plaça de la classificació amb 1.971,25 punts, seguida per la gal·la Diane Parry, que en té 1.967,5. A més, la ucraïnesa Daria Snigur és tercera amb 1.930 punts i el Top-5 el tanquen la tennista filipina Alexandra Eala i la nord-americana Robin Montgomery, amb 1.718,75 i 1.667,5 punts, respectivament. El de Roland Garros serà el segon Grand Slam que disputi Vicky Jiménez Kasintseva en categoria júnior després de la seva espectacular victòria a Austràlia al gener. L’inici del torneig està previst per a aquest mateix diumenge i la final està programada per a diumenge 11 d’octubre.