ACB Lliga Endesa

El MoraBanc suma la quarta derrota seguida (87-89)

Els tricolors lluiten fins al final però perden contra la Penya i sumen la quarta derrota seguida

El MoraBanc suma la quarta derrota seguida (87-89)Fernando Galindo

No hi ha manera. El MoraBanc Andorra va caure 87-89 contra la Penya en un partit en què l’equip va jugar força bé durant bona part del joc, però que es va acabar decantant al tram final del matx.

Els tricolors van arrencar millor que dimecres contra el Mònaco, i no van arrugar-se davant l’efectivitat catalana d’inici des de la línia de triple que va donar als visitants un primer avantatge. De fet, els tricolors van contraatacar amb aquesta mateixa arma liderats per un gran Tyson Pérez que aquest estiu ha millorat moltíssim en aquest aspecte. Però més enllà del triple, l’equip va sortir especialment intens en defensa (potser massa fins i tot segons pel criteri dels àrbitres, que van cosir els homes d’Ibon Navarro a faltes ja des de l’inici), recuperant pilotes i corrent, tal com agrada a l’equip, i manant per 23-19 després dels primers deu minuts.

A poc a poc la Penya (que s’ha reforçat enguany de manera excel·lent amb l’arribada d’estrelles com Tomic o Ribas) s’anava trobant millor sobre el parquet, però això no es traduïa en una inferioritat del MoraBanc Andorra, que seguia fent un partit seriós a nivell col·lectiu, però liderat especialment per Tyson Pérez, que està sent la sensació d’aquest inici de temporada, i que està confirmant dia a dia les expectatives que tots aquells que n’entenen al món del bàsquet havien posat en ell. El duel va entrar en un intercanvi de cops (com els que li queien als tricolors dels àrbitres amb 10 tirs lliures per la Penya i cap per a ells a la primera part) que va dur el matx al descans amb 45-42 gràcies a un últim triple de Senglin sobre la botzina.

A la represa Ante Tomic va sortir amb ganes de trencar el partit, i va ser l’amo i senyor de la pintura, destrossant una i altra vegada la defensa interior tricolor ja fos amb Babatunde Olumuyiwa o amb Malik Dime, que a més se seguien carregant de faltes personals. Però on no arribaven les individualitats, sí que ho feia el col·lectiu, i els tricolors es mantenien vius al partit tot i perdre per cinc punts (59-64) just abans dels deu minuts finals.

Semblava que l’equip s’anava desfent a poc a poc i que el duel s’encaminava als finals dramàtics dels últims dies, però Senglin el va mantenir a dins just abans d’haver d’anar a la banqueta amb la quarta falta personal. I això va propiciar que tornés a aparèixer el cor de l’equip i la intensitat agafant, per exemple, tres rebots ofensius seguits al mateix atac i posant-se al davant 70-69 a poc més de cinc minuts per al final, però ràpidament, males accions en atac i badades en defensa van propiciar un 0-8 de parcial en només tres minuts i escaig per jugar-se. El duel semblava impossible, però el MoraBanc, amb més cor que cap, s’acostava una i altra vegada a base de triples de Hannah, que no volia que acabés el partit, però com diria aquell, tot i remar i remar, l’equip va acabar morint i sumant la quarta derrota consecutiva, tercera a l’ACB.

Tyson Pérez va ser el millor tricolor amb 16 punts, 6 rebots, 3 recuperacions i 25 de valoració, i Senglin va fer 19 punts.