La selecció sub-21 esgarrapa un empat davant la potent Anglaterra (3-3)

En un partit gairebé perfecte, els tricolors sorprenen el líder intractable del grup farcit de jugadors de la Premier

La selecció sub-21 esgarrapa un empat davant la potent Anglaterra (3-3)FAF

La victòria davant Turquia al novembre ja va semblar l’aparició d’una llavor que fa molt de temps que vol esclatar. L’heroic empat assolit ahir davant d’una de les potències del futbol europeu, Anglaterra, que arribava a Andorra sense cedir ni un sol punt, demostra que aquesta fornada de joves futbolistes està cridada a fer coses molt grans.

En un partit gairebé perfecte, la selecció sub-21 no només es va avançar en el marcador amb un gran gol de Ricard Fernández, Cucu –en va fer dos–, sinó que va deixar amb un pam de nas un grup de jugadors de la Premier League que van veure incrèduls com els tricolors tiraven la porta a terra. Un empat a tres, arrodonit pel gol de Christian García en temps afegit, que permet a l’equip d’Eloy Casals signar tota una proesa i sumar ja cinc punts, rècord de la categoria. La selecció va arrencar amb totes les intencions i ja a la segona aproximació, un toc d’esperó d’Albert Rosas va habilitar Ricard Fernández, Cucu, per clavar la bola a l’escaire al minut 28.

Anglaterra, poc abans del descans, va empatar el partit després d’un gol de Davies i a la represa va començar a exhibir galons amb el gol de Dasilva que feia capgirar el marcador, amb un xut ajustat al pal. La selecció va reaccionar i de nou Cucu definia al fons de la xarxa una rematada de cap que Àlex Martínez havia enviat al travesser. A falta de vuit minuts, els anglesos tornaven a colpejar amb un gol que semblava definitiu. Nketiah, que havia sortit a la segona part, aprofitava una assistència filtrada per fer el tercer d’Anglaterra. Eloy Casals va sacsejar la pissarra, va decidir cremar totes les naus i va col·locar Cristian García en punta. Al minut 92, l’anglès Panzo no endevina a rebutjar un xut a la babalà des de la defensa andorrana i Cristian es planta sol davant Ramsdale i el supera amb una vaselina. Xiulet final i bogeria.

El seleccionador, Eloy Casals, estava feliç a l’acabament del partit: “Pel que s’ha vist al camp el punt ha estat més que merescut.” I va afegir: “Ha estat una llàstima l’empat abans del descans, però el resultat és una gran recompensa al treball que hem fet.”

LA SELECCIÓ ABSOLUTA CAU DAVANT CAP VERD AL NACIONAL (1-2)

La selecció absoluta va perdre ahir a l’Estadi Nacional en un amistós de preparació davant Cap Verd per 1 a 2. Koldo Álvarez de Eulate es va prendre l’enfrontament com un assaig de cara als dos pròxims partits de la Nations League davant Malta, a casa, i les Illes Fèroe. Així, a banda de provar algunes variacions tàctiques –com recuperar la defensa de 5 alguns minuts– va donar minuts als futbolistes menys habituals o que ha estat disposant de menys minuts. Homes com Adri Rodrigues, Marc Garcia, Sergio Moreno, Bernat, Aaron Sánchez o Luigi San Nicolás van ser titulars però no van poder evitar la derrota dels tricolors. Mendes, amb dos gols, va ser el botxí de la selecció andorrana.