Poliesportiu

Suspeses les lligues

Govern decreta la cancel·lació de les competicions nacionals i internacionals i manté els entrenaments reduïts

Suspeses les lliguesINTER ESCALDES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant l’important repunt de casos de Covid-19 al país en la darrera setmana, el Govern va decretar ahir una sèrie de mesures que, naturalment, també han esquitxat el món de l’esport. L’executiu va decidir suspendre totes les competicions, totes les lligues nacionals i internacionals, excepte “quan les puguem autoritzar”, tal com va assenyalar el ministre portaveu, Eric Jover. Pel que fa als entrenaments, es mantindran les mateixes mesures, és a dir, sessions de treball reduïdes de quatre persones en instal·lacions cobertes i de vuit quan els entrenaments siguin a l’exterior.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar que “s’analitza individualment el risc de cada esdeveniment esportiu, sempre partint del risc que considerem i en quina situació arriben els jugadors”. És a dir, “si han estat cribrats, com s’han fet els entrenaments, es prenen unes decisions tècniques i es prenen unes mesures que aniran relacionades amb la seguretat”. Per tant, se suspenen les competicions nacionals i els partits internacionals, a excepció dels que siguin especialment autoritzats pel ministeri de Salut. Unes mesures que entren en vigor a partir d’avui a la una de la matinada i tindran efecte fins al 18 d’octubre. Així, de moment, la Lliga Multisegur de futbol no es veurà afectada, ja que el tret de sortida està fixat per al 25 d’octubre vinent, una setmana després del final de les noves mesures. Les seleccions de futbol, el MoraBanc Andorra o l’FC Andorra tenen compromisos de manera imminent i serien les excepcions dintre de la nova normativa. Pel que fa al cas de la selecció, Malta arriba dissabte vinent a l’Estadi Nacional per jugar la Nations League, però els jugadors passen cribratges constantment i s’entén que gairebé no hi hauria risc en cas de ser, com marca el protocol, tots negatius per poder disputar el partit.

Martínez Benazet va assenyalar que es mirarà cas per cas i sempre amb un protocol validat per Salut en aquests casos on també entrarien els equips d’elit com el MoraBanc Andorra, que juga sota el protocol ACB i el que va fer el club per l’Eurocup, o l’FC Andor­ra, que juga sota el paraigua de la federació espanyola i que inicia la competició el 18 d’octubre.

tracking