reportatge

Empat contra 260 milions

La selecció sub-21 va protagonitzar un d’aquells capítols destinats a ser recordats per sempre. Els nois d’Eloy Casals van ser capaços de fer tres gols i d’empatar davant d’Anglaterra, una selecció farcida de jugadors de la Premier amb un valor de més de 260 milions.

Empat contra 260 milionsFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només cal fer un cop d’ull a l’alineació de la selecció anglesa a l’Estadi Nacional, farcida de jugadors, alguns ja assentats a la Premier League, per adonar-se de la magnitud de la gesta de la sub-21 andorrana. Anglaterra arribava al país com a líder indiscutible del grup, amb sis victòries en sis partits, i tenia a la ma l’accés matemàtic a l’Europeu. Cal subratllar amb llums de neó que la selecció d’Andorra sub-21 va aconseguir glorificar-se amb un empat, tan inesperat com històric, davant d’un grapat de jugadors de primera línia mundial. Una selecció, la d’Aidy Boothroyd, que té un valor de mercat de 267,35 milions d’euros, segons Transfermarkt, el portal web especialitzat en la valoració dels futbolistes. Afegir qualsevol detall més sembla innecessari.

El flagell al darrer sospir de Cristian García, guarnint la resolució amb una definició de cullera, va esdevenir en l’indiscutible testament d’una Anglaterra que va abandonar la gespa de l’Estadi Nacional amb la cua entre cames. Quan els pardals disparen a les escopetes, quan et trobes amb el món al revés, la sub-21 tricolor va protagonitzar una gesta del tot mereixedora d’abrillantar l’orgull andorrà. El rival no podia fer res més que fregar-se els ulls i preguntar-se, astorat, qui eren aquells marrecs que tenien el desvergonyiment de desafiar les incipients promeses, i alguna realitat, de la Premier League.

Una selecció de luxe

Perquè, senzillament, el grup de futbolistes que es va estavellar contra Andorra ja tenen cert recorregut a la Premier League i, fins i tot, en equips de renom i amb protagonisme. Començant pel porter, Aaron Ramsdale, del Sheffield United,club que va pagar 20 milions d’euros aquest estiu per recuperar-lo quan el va vendre al Bournemouth per un. El lateral dret va ser Max Aarons, titular al Norwich de la Champion­ship, segona divisió. L’any passat va ser un dels jugadors revelació de la Premier, malgrat el descens del seu equip, i va estar a l’òrbita del Barça que, assegura la premsa anglesa, va arribar a oferir 22 milions per ell. Com a centrals van jugar Jonathan Panzo i Rhys Williams. Panzo juga al Dijon FC de la Ligue 1 francesa, on és titular. Format a les categories inferiors del Chelsea, ha militat al Mònaco i al Bruges belga. Williams és un dels dos jugadors que van sortir d’inici que encara no ha debutat a l’elit, però pertany al Liverpool i fa un temps que és a la disciplina i a la rutina del primer equip. L’altre Williams, Brandon, va actuar al lateral esquerre. Jugador del Manchester United i que la temporada passada va jugar 17 partits a la Premier amb els red devils. El gol de l’empat d’Anglaterra davant Andorra el va fer Tom Davies, un migcentre que juga a l’Everton. És un home important per a Carlo Ancelotti i un futbolista molt ben considerat a Goodison Park, on ja fa quatre temporades que és al primer equip. Josh Dasilva, un altre dels titulars dimecres, va ser el signant del segon gol i l’altre jugador que encara no ha jugat a la Premier League. Dasilva és un migcentre que milita al Brentford de la Championship. La darrera peça del mig del camp era Dwight Mc Neil, [normalment] extrem esquerre del Burnley FC que viu la seva quarta temporada a la Premier, on és titular indiscutible. Finalment, a la línia d’atac van actuar Eberechi Eze, del Crystal Palace i amb quatre partits a la Premier League, Curtis Jones, extrem dret del Liverpool, amb dues temporades al primer equip però poc protagonisme –va formar part de la plantilla campiona d’Europa–, i Sam Surridge, davanter centre del Bournemouth de Championship però que ha jugat tres anys a la Premier League. A més, van tenir minuts Jude Bellingham, que juga al Borussia Dortmund alemany i amb 17 anys ja ha debutat amb el primer equip, Eddie Knetiah, que va fer el tercer dels gols i que és titular a l’Arsenal, Callum Hudson-Odoi, una de les estrelles de la selecció, que ja ha debutat amb l’absoluta i que és titular al Chelsea, i Ryan Sessegnon, del Hoffenheim de la Bundesliga.

NO PERILLEN ELS PROPERS PARTITS

Davant les noves mesures per la Covid-19 implementades pel Govern, la FAF va comunicar que els partits de l’absoluta –Malta i Illes Fèroe– no perillen i que la sub-21 tampoc tindrà cap problema per viatjar a Kosovo. En canvi, l’Enfaf sí que aturarà l’activitat i no podrà jugar dissabte a casa davant el Verdú i, a hores d’ara, tampoc pot viatjar. Tot i que l’inici de la Lliga Multisegur no es veuria afectat, no es descarta retardar la competició o suspendre, si s’escau, les primeres jornades.

tracking