lliga de les nacions. grup 1d

Klaemint Olssen colpeja Andorra (2-0)

Dos gols del davanter feroès a la primera part condemnen la selecció davant el líder del grup

Klaemint Olssen colpeja Andorra (2-0)FAF

Dos cops de martell de Klæmint Olsen, davanter i referència de les illes Fèroe, va propiciar la segona derrota de la selecció en un partit àrid i poc recreatiu. Els feroesos en van tenir suficient a la represa tot contemporitzant la inèrcia i sent una mica més contemplatius. Koldo va donar rodet a Albert Alavedra, que debutava amb l’absoluta, per eixugar l’absència per sanció de Marc Vales, i va recuperar Moi San Nicolás i Rebés després d’haver purgat davant Malta una acumulació de targetes.

Es va fer el partit alpí per a la selecció ja a la mitja hora mal comptada amb les dues urpades feridores de Klæmint Olsen. La primera, al minut 19, definint amb la punta de la bota un servei arribat del perfil esquerre i el segon, al 32, quan, de cap, va agrair una centrada de Hansson. El partit va semblar menys rocós de l’esperat, amb unes illes Fèroe que van saber governar i afegir cosmètica, i Andorra només s’agitava amb alguna accelerada d’Aláez i Àlex Martínez. La selecció amb prou feines colonitzava parcel·la rival i el combinat de Håkan Ericson, ordenat i coordinat, exposava el seu ideari d’equip líder del grup. Els tricolors intentaven alguna fuetada escadussera, amb pressió alta capitanejada per Cucu, però insuficient davant la fluïdesa i la seguretat dels locals i del prop de mig miler d’aficionats als quals el protocol va permetre accedir a l’estadi Tórsvøllur. La insistència de l’ardorós conjunt feroès va topar amb un sensacional, de nou, Josep Gomes. El porter andorrà va tornar a treure brillantor als guants i es va matricular en el noble art d’aturar penals i Meinhard Olsen es va afegir a la galeria on trobem Griezmann, Sigurdsson o Ikaunieks, per posar alguns exemples. Abans de l’interludi, Gomes va refredar dues accions més de les illes Fèroe i va evitar que el càstig fos més corrosiu.

Es va maldar la selecció per corregir la direcció de l’enfrontament i per oferir un partit més intrincat per als feroesos. Cucu ho va provar amb un xut llunyà al minut 60 després d’una assistència de Marc Pujol però amb la intenció no li arribava a Andorra, encaparrada a trobar una situació que li servís de tractament de xoc. Koldo Álvarez de Eulate va introduir Cristian Martínez, Jordi Rubio i Aaron Sánchez per oxigenar uns desfondats Cucu, Àlex Martínez i Marcio, però no va trobar l’encís, sobretot per l’obstinació feroesa, conforme amb el 2 a 0 i amb el lideratge reforçat. Ben abrigada la selecció tricolor va seguir mossegant mentre les forces li van donar resposta. Klæmint Olsen, de cap al minut 81, i Davidsen amb un xut des de casa seva, pràcticament des de Sildàvia, i que va anul·lar Gomes, van voler rematar els andorrans. El seleccionador va tornar a moure peça a l’ocàs i amb l’entrada de Víctor Bernat i Sergio Moreno va assajar amb la tercera parella atacant amb què va acabar el partit, amb Bernat i Aaron Sánchez.

LA SELECCIÓ SUB-21, SENSE CINC DELS TITULARS, CAU PER A MÍNIMA A KOSOVO (1-0)

La selecció sub-21 va perdre a l’Stadiumi Fadil Vokrri de Pristina per 1 a 0 davant Kosovo, en un partit en què Andorra va merèixer molt més. Eloy Casals no va poder disposar de cinc dels titulars habituals –Alavedra, Cervós, Àlex Martínez, Aláez i Cucu– que estaven amb l’absoluta, però els andorrans van sortir disposats a vendre cara la pell. Al minut 21, i després d’un servei de banda d’Eric de Pablos, Izan va enfilar porteria amb tota la intenció i amb la defensa kosovar descosida però no va llegir la desmarcada de Joan Torres a pocs metres de la porteria de Nreca Bisinger, el porter rival, que hauria pogut suposar una ocasió immillorable per als tricolors. Abans del descans, dos rebutjos defectuosos, de Xisco Pires i Guillén, van provocar problemes als andorrans. Kosovo va avisar ja seriosament a la represa amb un parell d’accions de perill i va ser al minut 62 quan Daku va fer el gol aprofitant una centrada de Sulisufaj. Massa càstig per al bon treball que va fer la sub-21 a Pristina.