Reportatge

Duel de records

L’FC Andorra rebrà demà l’FC Barcelona B a Prada de Moles. El partit serà especial per a diversos jugadors tricolors, ja que set futbolistes tenen passat blaugrana, igual que Nacho Castro, l’entrenador, que també va jugar tres temporades al filial barcelonista.

Duel de records

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra i l’FC Barcelona tenen una relació estreta des de fa molts anys. Sense anar més lluny, al Principat hi ha gairebé un miler de socis de l’entitat blaugrana i persones del país han ocupat càrrecs de responsabilitat al club, ja sigui a la junta directiva o en altres òrgans de l’entitat, com la comissió de penyes. D’aquesta estreta relació no queda exempt l’FC Andorra, i més l’actual. Sense anar més lluny, el propietari del club, Gerard Piqué, és un dels capitans del Barça, i a la plantilla del conjunt tricolor hi ha fins a set futbolistes amb passat a Can Barça, vuit si hi afegim el tècnic, Nacho Castro, que va jugar al llarg de tres temporades al filial del conjunt català. És per això que el duel de demà a Prada de Moles entre FC Andorra i Barça B no serà un partit més, sinó que serà especial per a part dels jugadors tricolors.

Miguel Bañuz, Adrià Vilanova, Martí Vilà, Martí Riverola, Marc Pedraza, Sergi Serrano i Pau Martínez han jugat en algun moment com a blaugranes. D’aquests, Riverola va ser l’únic que va arribar a debutar amb el primer equip, i és que Pep Guardiola va fer-lo jugar en un duel de la Lliga de Campions. Era el 6 de desembre del 2011 quan l’ara futbolista tricolor va estrenar-se a la màxima competició europea en un duel davant del BATE Borisov. Guardiola el va fer entrar al minut 79 de partit substituint Sergi Roberto, encara a les files del primer equip blaugrana.

També va tenir experiència a la Champions, en aquest cas a la juvenil, la Youth League, una de les incorporacions d’aquest estiu a l’FC Andorra, Martí Vilà. Com a blaugrana, el lateral es va proclamar campió d’aquest torneig arribant a disputar fins i tot uns minuts a la final que el Barça va guanyar 0 a 3 contra el Chelsea. Però més enllà d’aquesta final, el defensa va estar nou anys al futbol formatiu blaugrana abans d’anar al Reus i al filial del Deportivo, i va reconèixer al Diari que el de dissabte no serà un duel més, sinó que serà especial. “En tinc moltes ganes i segur que serà molt especial perquè des que vaig deixar el Barça no he tornat a jugar contra ells”, va admetre Vilà, que va afegir que “també tinc ganes de veure alguns dels meus excompanys perquè fa temps que no ens veiem i tinc una gran relació amb la majoria”.

Gairebé deu anys al Barça donen per a molt, i és per això que el defensa de Berga explica què significa el Barça i la Masia per a ell, i destaca que “és tot el meu creixement perquè vaig entrar allà amb deu anys, he crescut en aquella casa i tinc uns records molt especials”. I més enllà dels diversos títols, habituals en el futbol base blaugrana, Vilà és queda amb les experiències personals i no dubta a afirmar que “la Youth League i els títols van ser extraordinaris, però al final em quedo amb totes les persones que vaig conèixer, amb el meu dia a dia, i amb la vida que vaig poder fer allà amb tots els companys i amb la resta de gent que hi havia”. Per últim, tot i admetre que fa temps que no veu els seus excompanys de Can Barça, sí que reconeix que aquests dies ha parlat amb alguns per començar a jugar el partit de dissabte, ja que a la plantilla blaugrana encara en queden alguns de la seva etapa al Barça.

Inici de curs satisfactori

L’arrencada de lliga de l’FC Andorra ha tingut millors sensacions que resultats, i Vilà assenyala que “crec que l’inici de la temporada és força bo, no hem sumat els tres punts però les sensacions són bones, el treball diari també és molt bo, i si seguim així segur que acabaran arribant els triomfs”. Preguntat precisament sobre què li falta a l’equip, el lateral destaca que “potser competir una mica millor, però tampoc crec que ens falti res i els partits ho aniran dient”, i clou que “el Barça B serà un rival molt fort, però tenim ganes de sumar els tres punts, competir i guanyar, i seria molt maco sumar la primera victòria”.

Duel de records

Duel de records

tracking