instal·Lacions

Temps per reflexionar

El comú de la capital presenta el projecte guanyador del concurs d’idees de l’Estadi Comunal

Temps per reflexionarComú d'Andorra la Vella

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella va presentar ahir el projecte gua­nyador del concurs d’idees per a la reforma de l’Estadi Comunal Joan Samarra, però la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va admetre que aquesta és “una proposta que s’haurà de redimensionar” i que el comú “es prendrà un temps per reflexionar per veure com s’acaba fent després de les notícies de construcció de nous estadis que han aparegut”. A més, també hi influeix l’aspecte econòmic, ja que la proposta vencedora, amb una capacitat de 8.800 seients, tindria un cost total de 19,5 milions d’euros si s’acabés fent tal com es va presentar el projecte, un extrem que la màxima mandatària de la capital va donar pràcticament per descartat, ja que va afirmar que “el cost ens ha de fer reflexionar perquè potser ara no ens toca fer un estadi d’aquest nivell”.

El plec de bases del concurs es va engegar fa aproximadament un any, abans de l’esclat de la pandèmia, amb un context social i econòmic molt diferent a l’actual. A més, també va haver-hi converses per conèixer les necessitats de les federacions nacionals tant d’atletisme com de futbol. En aquest sentit, Marsol va afirmar que “potser haurem de parlar amb la federació i el Govern, perquè quan vam convocar el concurs no sabíem que la FAF buscava un altre camp i potser no interessa fer-ne un de tan gran”, i va afegir que “ens agrada l’atletisme i que tingui el seu espai a la capital millor del que té ara, i també el futbol, i si no és federatiu pot ser per al futbol de base”.

El pla del comú passa ara per prendre’s un temps per acabar de decidir quin és el grau de reforma de l’Estadi Comunal, i la intenció de la corporació és tenir-ho clar abans de l’estiu o, com a molt, a final d’any, “per tenir present quina part s’ha de destinar al pressupost de l’any vinent”, segons va admetre Conxita Marsol. El que sí que es té clar des de l’administració comunal és quin seria el projecte de mínims dintre de la proposta, que inclouria el camp de futbol, la pista d’atletisme amb sis carrers, una graderia (previsiblement amb menys capacitat) i la passarel·la sobre el riu.

Integrar l'estadi a la ciutat

Una de les principals voluntats que s’havien de complir segons el plec de bases era la integració de la instal·lació dintre de la ciutat i de la resta d’equipaments esportius propers, com el pavelló Joan Alay, el centre esportiu dels Ser­radells o l’Estadi Nacional, tal com preveu el projecte. La graderia s’instal·laria per sobre de la carretera CG-1 (a l’estil de l’antic estadi Vicente Calderón), i es construiria una mena de passarel·la que connectaria la instal·lació esportiva amb la resta de la ciutat i que evitaria haver de creuar la carretera per tal d’accedir al camp. Hi hauria també una plaça pública sobre el riu que donaria la possibilitat de realitzar alguns petits esdeveniments com ara presentacions o petits actes socials, tal com demanava el plec de bases, ja que es buscava un recinte que pugui tenir altres usos més enllà de l’esportiu i acollir esdeveniments culturals o socials.

A més, el projecte també solucionaria un dels problemes d’aquell sector, la manca de places d’aparcament. La proposta de Pere Cervós té la possibilitat de fer una o dues plantes d’aparcament (ho haurà de decidir el comú en funció del replantejament del projecte), que permetria tenir capacitat d’entre 515 i 1.030 cotxes, en funció de l’opció que triessin les autoritats.

Per tal de crear els aparcaments i la graderia flotant, tant el camp de futbol com la pista d’at­letisme s’aixecarien. Això permetria guanyar espai per a la construcció dels nous vestidors, que donarien servei a la instal·lació. El que es mantindria sense variacions substancials és el pavelló comunal on juga els partits l’Andorra Hoquei Club, tot i que sí que s’intentaria fer unes connexions més fàcils amb l’estadi i que no fos necessari sortir al carrer com s’ha de fer ara.

Els jocs del 2025 a l'horitzó

Tot i no haver-se marcat cap data per a l’inici d’obres (en espera de saber com s’acaba fent el projecte) o de finalització, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, sí que va admetre que “ens agradaria tenir-lo per als Jocs dels Petits Estats, la idea anterior ja era aquesta”. Tot i que no està confirmat, la idea és que els Jocs siguin al 2025, després de que s’ajornessin els d’enguany. A més, va afegir que “el que més ens interessa és que la pràctica esportiva estigui aturada el menor temps, i podria ser només uns sis mesos”.

Temps per reflexionar

Temps per reflexionar

Temps per reflexionar

tracking