Olimpisme

Espanya descarta Andorra per a la candidatura Barcelona-Pirineus

La Federació d’Esports d’Hivern considera que “no cal compartir amb altres països”

Espanya descarta Andorra per a la candidatura Barcelona-PirineusAGENCE ZOOM

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El president de la RFEDI (Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern), May Peus, va descartar la participació d’Andorra en la candidatura Barcelona-Pirineus per celebrar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Tot i que mai s’havia arribat a formalitzar la possible entrada d’Andorra, les autoritats de la Generalitat i del Govern havien tingut diverses converses en aquest sentit, especialment després de les finals de la Copa del Món que van fer-se a Soldeu i El Tarter el 2019.

El responsable federatiu espanyol va manifestar en una entrevista a Palco23 que “la cooperació entre dos comitès olímpics és complicada, i no veig que sigui necessari compartir la candidatura amb altres països perquè a Espanya tenim prou estacions”. A més, Peus va destacar que “mai s’ha estudiat des de la federació tenir una cooperació amb Andorra o França”. Barcelona-Pirineus havia d’haver presentat la candidatura de manera oficial la tardor passada, però a causa de la Covid-19, no es va fer aquest pas i la situació es troba paralitzada.

Des de Govern, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va explicar al Diari que “el plantejament sempre ha estat el mateix, i quan es desgranen els detalls de les candidatures és quan es veu la possibilitat de participar-hi. Però la voluntat és ser-hi i figurar el nom d'Andorra en aquests esdeveniments referents”. A més, va assenyalar que “després de l’experiència de l’organització de les finals de la Copa del Món veien a Andorra com un aliat, no només perquè volguéssim formar part, sinó també perquè per a ells era una garantia d’èxit veient la valoració que va fer la FIS”.

tracking