Eurocup

Oportunitat perduda (74-79)

El MoraBanc Andorra, malgrat signar un gran darrer quart, cau davant el Gran Canària i es complica el futur a l’Eurocup

Oportunitat perduda (74-79)Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al MoraBanc Andorra li va la marxa. En un partit pastós i poc fluït, els tricolors van llançar a l’aigüera una oportunitat esplèndida de posar les bases per a la classificació per als quarts de final de l’Eurocup (74-79). Era la darrera bala per al Gran Canària que, ara, entra de ple en el ball a falta de dues jornades per acabar i tres aspirants per una plaça als quarts de final. La dificultat per tancar el rebot, la falta d’espurna per destapar el partit, el fusell de John Shurna –21 punts– i la inspiració d’Okoye i AJ Slaughter van resultar cabdals per entendre una derrota inesperada i rebuda malgrat la reacció al darrer quart amb la batuta de Clevin Hannah.

L’encreuament d’espases entre els dos equips –la setmana passada al Gran Canària Arena– estava encara recent, fumejant, i els de Fisac van sortir a mossegar, amb la lliçó apresa i a esprémer la seva aventura europea. Ja ho deixava entreveure la radiografia del partit, amb un 0 a 7 de sortida del GranCa, amb el segell de Shurna, 10 punts al primer acte. El MoraBanc Andorra va oblidar l’energia i la inspiració al vestidor als compassos inicials, donant massa rodet al rival i afavorint tirs senzills que el grup de Fisac no va menysprear. Massa vaivens i poca solidesa en l’equip per cordar la primera aturada (14-19) amb certs dubtes. Va tardar a ajustar-se l’equip andorrà, amb Senglin i Gielo intentant treure aigua i amb Tyson Pérez d’esquer. A falta de 5’27’’ per restar a l’arribada de l’interludi, un 2+1 de l’aler-pivot d’origen dominicà atorgava, per primera vegada, el govern al MoraBanc Andorra (27-26), que havia anat, fins aquell punt, sempre a remolc. Les dificultats per exhibir solidesa defensiva, el poc encert davant l’anella i algunes indecisions van obligar Navarro a treure la pissarra per encarar el tram final del segon quart. Augmentar l’agressivitat i treure brillantor al canell semblava innegociable per fer descarrilar el Gran Canària del partit, i de retruc de la competició. La treva va arribar amb els canaris tenint la missió on volien i esprement l’última oportunitat (35-42).

La posada en escena no va virar excessivament, amb el MoraBanc Andorra xipollejant sense gaire convicció i amb els canaris marcant territori, novament amb Shurna i amb Okoye (39-54). Els canaris s’enfilaven als +15, amb un parcial de 4 a 12 de sortida i la situació començava a ser preocupant. Obligats a recuperar terreny a mossegades, els tricolors topaven contra la seva pròpia impotència i el talent dels tiradors del GranCa que, amb prou feines, donaven un mínim de peixet (47-62). Gielo, amb dos triples, i Paulí, amb un altre, van mantenir la flama amb un parcial de 9 a 2 per destapar l’últim quart. El crit del mateix Paulí per esperonar la banqueta portava escrit el nom de la reacció, del punt d’orgull i d’inflexió que podia rescatar el MoraBanc (56-64). Quan l’equip andorrà semblava trobar la cobertura, apareixia Shurna per abaixar el volum i per reactivar els de Fisac (63-70). La semblança dels guarismes, amb tres triples de Hannah (72-74) a falta d’1’23’’ per a la conclusió, tornava a posar a prova la psicologia de l’equip de Navarro, abocat a un nou final ajustat. Caminar pel filferro va castigar els tricolors, que van acabar claudicant, tot i repuntar al darrer parcial, i deixant enfangat el traçat del seu futur a la competició.

tracking