ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc supera l'Obradoiro (90-71)

El MoraBanc Andorra supera l’Obradoiro en un duel poc vistós per moments però que va dominar d’inici a fi

El MoraBanc supera l'Obradoiro (90-71)Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va derrotar 90 a 71 el Monbus Obradoiro en un dels duels pendents que arrossega l’equip d’Ibon Navarro. En un matx poc vistós en molts moments, però efectiu, els tricolors van dominar des de l’inici, no es van deixar atemorir en els mals moments i van sumar la novena victòria de la temporada a l’ACB, que situa l’equip desè a només un triomf de la zona de play-off tot i tenir encara dos partits pendents de disputar, les visites a les pistes de Fuenlabrada i San Pablo Burgos.

El partit va posar-se de cara ben ràpid per als tricolors, i és que més enllà del 0 a 2 inicial de l’extricolor Chris Czerapowicz, l’equip d’Ibon Navarro va dominar des de l’inici del matx. En tot just cinc minuts, el MoraBanc Andorra ja havia obtingut deu punts de marge (14-4), amb una bona sortida de Jelínek, anotador de la meitat dels punts. I la diferència encara hauria pogut ser més gran, però els tricolors van errar dues cistelles aparentment fàcils, i això, juntament amb algunes errades dels locals, van aprofitar-ho els gallecs per apropar-se a quatre punts (18-13).

El duel no va passar a la història com un festival ofensiu, almenys abans del descans, i és que, més enllà del tòpic, les defenses s’imposaven als atacs. De fet, els primers punts del segon quart no van arribar fins als quatre minuts de joc, i dos triples de David Jelínek, sens dubte el més endollat ahir, tornaven a posar una màxima diferència per als tricolors amb un +12 (26-14), però un triple final de Beliauskas va enviar el duel als vestidors amb el 33 a 24 al marcador.

El MoraBanc necessitava vèncer sí o sí, i era un dia d’aquells en què l’important era el què i no pas el com. Senglin va agafar el protagonisme per liderar un parcial de 10 a 0 després d’un triple de l’incombustible Albert Oliver i situar la màxima diferència en 16 punts (43-27). Els tricolors no estaven ja de per si gaire centrats, però tres accions de la tripleta arbitral (liderada per l’amic Hierrezuelo) amb dos faltes en atac a Senglin i una antiesportiva a Hannah van descentrar-los encara més i van permetre que els gallecs tornessin a situar-se per sota dels deu punts de marge. Els tricolors, però, van aprofitar el llançament des de la línia exterior per tornar a obtenir 15 punts de marge abans dels minuts finals (57-42). L’Obradoiro no va donar-se en cap moment per vençut, però va seguir fent la goma, i tot i apropar-se en alguns instants, no va fer perillar en gairebé cap moment la victòria tricolor, que va acabar augmentant la diferència fins als quasi 20 punts, tot i que va acabar quedant en 19, i amb cinc dels jugadors tricolors (Paulí, Sergi García, Jelínek, Senglin i Olumuyiwa) per sobre dels dobles dígits en anotació.

Els tricolors tindran ara temps per entrenar i millorar conceptes, i també per carregar piles, ja que a causa de la disputa de la Copa del Rei de Madrid que arrenca demà, i de les finestres FIBA, no tornaran a jugar fins al 28 de febrer, quan rebin al Poliesportiu el València Basket.

PAULÍ, GARCÍA I DIME ANIRAN A LA SELECCIÓ

Oriol Paulí i Sergi García, amb Espanya, i Malik Dime, amb Senegal, seran els tres internacionals del MoraBanc Andorra durant aquesta segona finestra FIBA de la temporada. En el cas dels jugadors espanyols, disputaran duels del Preeuropeu contra Polònia i Israel, mentre que el pivot africà jugarà els partits de qualificació per a l’Afrobasket contra Kenya, Moçambic i Angola. Qui finalment no serà convocat és Tomasz Gielo amb Polònia, tot i que en una primera llista del combinat polonès sí que hi apareixia.

El MoraBanc supera l'Obradoiro (90-71)

tracking