Olimpisme

Els atletes no hauran de fer quarantena

Necessitaran un test negatiu per entrar a Tòquio i presentar un pla d’activitats

Els atletes no hauran de fer quarantena

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els atletes no hauran de fer una quarantena de 14 dies un cop arribin a Tòquio pels Jocs Olímpics d’aquest estiu, segons va confirmar el Comitè Olímpic Internacional (COI) en el primer protocol de seguretat que ha realitzat per a la cita olímpica. Sí que serà necessari, però, presentar una prova PCR negativa per poder accedir a la capital nipona, així com un pla d’activitats amb els moviments detallats dels últims 14 dies abans d’entrar al país.

Un cop dintre del país, els esportistes s’hauran de descarregar una aplicació de rastreig del govern japonès on hauran d’informar dels possibles símptomes, i es realitzaran tests de coronavirus, com a mínim, cada quatre dies dintre de la bombolla olímpica. Per tal de realitzar aquestes proves, l’organització situarà un centre mèdic dintre de la vila olímpica.

Entre la resta de mesures del COI, també s’haurà de reduir al mínim la interacció social i es demana no donar la mà a rivals, evitar espais tancats o fins i tot la prohibició d’utilitzar transport públic (només podran moure’s amb el que habiliti l’organització), així com la impossibilitat de visitar botigues durant l’estada a Tòquio. Des del COI també es recomana evitar “cridar, animar o cantar” per donar suport a altres competidors, i s’hauran de buscar altres maneres de fer-ho com pot ser amb aplaudiments.

De moment, l’única atleta d’Andorra classificada per als Jocs Olímpics és Mònica Doria, però hi podria haver un o dos representants més en funció de les invitacions per al COA.

tracking