No a costa dels altres

David Ferré es mostra contrari que l’aportació extraordinària per l’ascens del VPC comporti reduir les subvencions de la resta de federacions

No a costa dels altresARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Si els diners que s’haurien d’atorgar al VPC s’han de treure d’altres federacions no hi estem d’acord i millor ens quedem com estem.” Així de contundent va mostrar-se l’expresident de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) David Ferré amb relació a les paraules de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, al Diari, en què explicava que encara s’ha d’estudiar de quina partida sortiria la possible subvenció al VPC per aconseguir l’ascens de categoria. En aquest sentit, l’exdirigent va afegir que “nosaltres creiem que ha de ser un projecte a part com pot ser el del bàsquet, però no s’han de treure aquests diners de la resta de subvencions perquè tothom necessita els diners”.

Ferré és el president de la comissió creada pel club per elaborar un informe per avaluar les possibilitats d’ascens de l’equip per tal d’exercir com un element més de reclam turístic a la zona del sud de França. A final de desembre el Consell General va aprovar la Llei del pressupost, en què hi havia una esmena proposada pels grups de la majoria per dotar amb 25.000 euros l’entitat tricolor per “presentar un pla esportiu per analitzar els recursos econòmics, materials i humans per tal de pujar de categoria dins de la lliga francesa”. De moment, la comissió està treballant en aquest pla i té com a data límit per presentar-lo el mes de juny. De cara al setembre s’estabilitzaria l’aportació i si s’hagués d’incrementar la subvenció veient l’informe seria de cara a la següent temporada.

Segons va explicar Ferré, la idea seria ascendir dues o tres categories i passar a jugar a Federal 1 o Federal 2 (quarta i cinquena categoria del rugbi francès), fet que suposaria tenir un radi d’influència aproximat en l’àmbit turístic “de Nimes a Bordeus”. L’expresident de la FAR va destacar, a més, que “el que no ens interessa és fer un projecte superprofessional, perquè a nosaltres també ens interessa la canalla i l’aspecte social que tenim al club”, i va remarcar que “la idea és que la majoria de la plantilla fos d’aquí perquè la part social és molt important”, fent referència a les possibilitats que els jugadors de la base puguin seguir jugant a l’entitat una vegada s’hagi acabat el període formatiu.

Col·laboració internacional

Més enllà del paper de David Ferré com a president de la comissió creada pel club, l’exlíder de la FAR està comptant amb el suport d’un ex-jugador internacional francès (de moment no n’ha transcendit el nom) per tirar endavant el pla de viabilitat que s’haurà de presentar a les autoritats com a molt tard a mitjan any.

Es tracta d’una persona amb una gran influència en el rugbi al país gal i amb coneixements en el món del màrqueting, i més enllà d’elaborar el pla de viabilitat per aspirar a l’ascens també està treballant per tal d’aconseguir fer venir empreses que es vinculin amb el VPC. Segons va explicar Ferré, es tracta d’“una proposta molt treballada i que podrà ajudar a donar molta projecció al club”.

GERARD GIMENEZ LIDERARÀ UNA LLISTA CONTINUISTA A LES ELECCIONS A LA PRESIDÈNCIA DEL VPC

L’actual vicepresident del VPC Andorra, Gerard Gimenez, encapçalarà la llista continuista per a les eleccions a la presidència del club, que s’han de celebrar el 8 de març, un cop coneguda la renúncia de Paul Alieu a optar a un altre mandat al capdavant del club. No es preveu cap altra candidatura als comicis i Gimenez serà president de l’entitat el dia 8 si rep el suport de l’assemblea general. Més enllà del càrrec institucional, Gerard Gimenez és també jugador del segon equip del VPC i presentarà una llista amb la majoria de la junta directiva actual. De fet, està previst que tot i no optar a la presidència, Alieu sí que segueixi formant part de la junta, en aquest cas com a vocal. Pel que fa a la vicepresidència, la persona escollida seria Jeannot Martinho, extècnic dels equips femenins del VPC i de la selecció. D’altra banda, el VPC femení arrencarà la lliga el 27 de febrer.

tracking