surf de neu

Maeva Estévez es queda fora de les finals

L’andorrana acaba en el 27è lloc de les ‘qualis’ i no es pot col·locar entre les 16 millors

Maeva Estévez es queda fora de les finalsFEDERACIÓ ANDORRANA D'ESQUÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maeva Estévez no va poder donar continuïtat al seu excel·lent moment –dos podis i un triomf a la recent Copa d’Europa de Valmalenco– i es va quedar fora de les finals de la Copa del Món de Reiteralm (Àustria). La surfista andorrana va signar la 27a posició a les sessions de qualificació i, per tant, va acabar lluny de les 16 millors.

Com cada sessió de qualis de Copa del Món hi ha haver dues baixades. A la primera, Estévez marcava un crono d’1’13”69 que la deixava en la 26a posició, amb la qual cosa havia d’anar a la segona baixada. A la segona, el seu temps va ser d’1’13”04, insuficient per poder accedir a les finals. La rider andorrana va explicar que “no he fet cap falta greu, sinó que no he aconseguit anar ràpid”. Estévez va comentar que dilluns “vaig tenir bastants problemes perquè vaig veure que era una pista on s’anava molt ràpid, amb salts que no eren especialment tècnics però sí molt grossos i impressionaven bastant. Vaig fer una baixada bé, avui es feia menys ràpid perquè havia nevat i a més he sortit quarta”. L’andorrana va reconèixer que “estic una mica decebuda per no haver-me adaptat millor al circuit. Estic segura que amb un dia més d’entrenament hauria estat millor. Les competicions són així, hem d’ar­ribar preparats i ara toca millorar això i pensar en les següents curses”.

Roger Puig, setè a paraalpí

D’altra banda, en la disciplina de paraalpí, Roger Puig va signar la setena plaça a la Copa del Món de Leogang (Àustria). L’andorrà va fer el Top-10 en una cursa en què es va lluitar molt contra les condicions meteorològiques. Puig va marcar un temps d’1’56”10 després de les dues mànegues i va sumar 36 punts de Copa del Món. Avui, l’andorrà disputa un segon gegant a Leogang i demà i divendres tindrà lloc l’eslàlom. En esquí alpí, Val Palot (Itàlia) va acollir ahir un primer eslàlom FIS amb Carla Mijares. L’esquiadora andorrana va fer el setè millor temps i va completar la cursa amb un crono d’1’21”65, a 1”72 de la vencedora, la italiana Marika Mascherona, que es va imposar amb 1’19”93. Mijares va pujar a l’esmentada setena posició després d’una segona mànega en què va fer el cinquè temps.

VERDÚ, AMB UNA PROTECCIÓ AL DIT, VOL COMPETIR AL GEGANT DE CORTINA

Joan Verdú i tot l’equip treballen perquè l’andorrà pugui estar a la sortida del gegant dels Campionats del Món de Cortina d’Ampezzo, que es disputa divendres. Tot i que les molèsties al dit polze continuen, Verdú va fer un dia d’esquí lliure i ahir va poder entrenar en gegant amb bones sensacions, encara que amb relativa prudència. Per poder agafar el pal Verdú porta una protecció a la mà i també per sobre del guant. Segons va explicar el director d’alpí, Max Tissot, “l’entrenament ha sigut positiu”. Avui, Verdú treballarà amb més intensitat.

tracking