Eesquí alpí

Lluny de l'objectiu

Mimi Gutiérrez no acaba l’eslàlom del Campionat del Món després d’un 37è lloc a la primera mànega que l’acaba condemnant

Lluny de l'objectiuAlain Grosclaude / agence zoom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mimi Gutiérrez no va poder complir els objectius que s’havia marcat per a l’eslàlom del Campionat del Món de Cortina d’Ampezzo, i no va acabar la segona mànega després d’haver estat 37a a la primera baixada i haver perdut una gran oportunitat per aconseguir una bona posició. Quan abans de posar rumb cap a Itàlia, se li havia preguntat pels objectius en aquesta cita, Gutiérrez va assenyalar que “no sabria dir una posició exacta, però no seria un Top-30, potser una mica més ambiciós”, i finalment, no va poder complir l’objectiu.

La pista que l’organització havia escollit per celebrar l’eslàlom era ben complicada, especialment a l’inici, tal com es va poder demostrar, ja que fins a 41 de les 106 esquiadores que van prendre la sortida no van cloure la prova. Gutiérrez va sortir amb el dorsal 36 i va patir a l’inici amb algunes errades que la van allunyar de bon principi dels millors temps (en el tram entre el primer i el segon parcial va aconseguir el 47è temps), tot i que després va anar millorant i va creuar la línia de meta la 37a amb un registre de 53”26, a 4”78 de la més ràpida a la primera baixada, l’austríaca Katharina Liensberger.

Aquesta posició va perjudicar-la de cara a la segona mànega, ja que les 30 primeres sortien en ordre classificatori invers. Tot i això, Mimi va tenir una bona arrencada que la situava momentàniament en 31a posició després del primer parcial, però tot seguit se li van enganxar els esquís i no va poder rectificar, fet que la va deixar fora de combat.

Pel que fa a l’altra representant del país, Carla Mijares (sortia amb el dorsal 55), tampoc va poder acabar l’eslàlom, tot i que ella va quedar fora a la primera mànega. En el cas de la jove esquiadora (té només 18 anys) l’únic objectiu en aquest debut en un Campinonat del Món era agafar experiència per a futures cites, però va anar per terra al primer tram de la baixada. Mijares havia marcat el 52è registre al primer parcial, però tot seguit va quedar-se a l’interior i va acabar caient i posant el punt i final a la seva estrena en un Mundial.

Liensberger destrona Shiffrin

L’austríaca Katharina Liensberger va ser la triomfadora de la jornada i va convertir-se en campiona del món d’eslàlom després de superar l’eslovaca Petra Vlhova en un segon. El podi va tancar-lo la vigent campiona fins ahir, la nord-americana Mikaela Shiffrin, que va cloure a dos segons de la guanyadora. Amb l’or a l’eslàlom, Liensberger va sumar la tercera medalla al Mundial després del bronze aconseguit al gegant, i de l’or que va guanyar a la prova de paral·lel.

AXEL ESTEVE ACABA SETÈ A PRALOGNAN

Axel Esteve va finalitzar en setena plaça a l’eslàlom FIS de Pralognan la Vanoise (França). L’esquiador sortia amb el dorsal 12, i va acabar amb un temps d’1’28”96, a 2”30 del vencedor de la prova, que va ser l’italià Augustin Bianchini. Fora del Top-10, però per ben poc, va ser-hi Àlex Rius, que va acabar sent 11è (sortia amb el dorsal 14) a 2”60 del guanyador. De la seva banda, Ty Acosta no va acabar la segona mànega. També a França, però en aquest cas a Vaujany, Íria Medina va acabar la 20a en un gegant FIS amb un temps d’1’45”13 a 4”33 de la primera plaça. Per últim, els integrants de l’equip EEBE van poder rebaixar punts FIS a un gegant celebrat a la Molina que va tenir Pol Robert com a millor classificat gràcies a la seva setena posició. A més, Àritz Álvarez també va acabar entre els 15 primers classificats amb un 13è lloc, mentre que Lluís Torres i Iu Escabrós van ser 22è i 24è respectivament.

tracking