Riva media entre Lima i FAF

La ministra de Cultura i Esports lidera una reunió amb el futbolista i la federació per intentar arreglar la polèmica entre les dues bandes

Riva media entre Lima i FAFXAVI MIRÓ / FAF

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Govern ha agafat el bou per les banyes amb el conflicte al món del futbol entre la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i Ilde Lima i, segons ha pogut saber el Diari, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va liderar una reunió entre les parts la setmana passada per tal d’intentar arribar a un punt d’acord en la situació actual que fa que el defensa estigui apartat de la selecció absoluta per motius extraesportius. A l’horitzó hi ha l’inici del Premundial de Qatar 2022 pel combinat nacional que serà a finals del mes de març amb una triple jornada contra Albània, Polònia i Hongria, tot i que de moment no s’ha aconseguit arribar a una entesa entre futbolista i federació.

De la mateixa manera que va passar amb la situació de tensió a la selecció d’hoquei patins, l’Executiu, en la figura de Sílvia Riva, va encapçalar aquesta reunió per intentar trobar una solució, de moment, sense èxit. Fonts federatives i de l’Executiu van confirmar al Diari aquesta trobada, i aquestes últimes van explicar que la voluntat és trobar un espai d’entesa, i posar les dues parts en contacte perquè mediïn i parlin, i que es pugui intentar trobar una solució, tot i que a hores d’ara sembla complicat. De fet, la voluntat del Govern és que properament hi hagi més reunions.

Les fonts consultades no van voler explicar el contingut de la reunió, però segons ha pogut saber el Diari, en aquesta primera trobada no va haver-hi avenços i la situació entre les dues parts segueix enrocada i lluny, ara mateix, d’arribar a una entesa que permeti tornar a la normalitat. La postura de la federació segueix sent que l’excapità de la selecció rectifiqui les manifestacions que havia fet contra l’ens (bàsicament pel que fa al protocol sanitari de retorn a l’activitat esportiva del passat mes de juny). El futbolista, però, segueix mantenint la seva postura i, tot i que en un primer moment va acceptar renunciar com a president de l’AFA (Associacions de Futbolistes Andorrans) per tal de poder tornar a l’equip nacional, posteriorment no va voler rectificar també aquestes opinions i demanar disculpes com exigia la FAF perquè ho considerava un acte de “coaccions i xantatge”, fet que va deixar la situació en punt mort.

Un afer judicialitzat

El veto de la junta de la FAF a Ilde Lima a l’equip nacional segueix judicialitzat, ja que el futbolista va presentar una querella contra els directius de l’ens per coaccions. Aquesta demanda va ser admesa a tràmit per la batlle Azahara Cascales (l’encarregada d’instruir l’operació Cautxú). En canvi, la FIFA va desestimar al desembre la petició d’inhabilitació de per vida per a Felix Álvarez que havia realitzat la defensa de l’excapità del combinat nacional.

INTER ESCALDES I ATLÈTIC ESCALDES MANTENEN EL FREC A FREC PER LA LLIGA (0-3)

Inter Escaldes i Atlètic Escaldes mantenen el seu frec a frec per la Lliga Multisegur després de guanyar ahir la UE Santa Coloma i Carroi, respectivament. El vigent campió manté dos punts de marge respecte a l’Atlètic a falta de quatre jornades per al final de la fase regular del campionat, i amb un duel pendent encara entre els dos conjunts, programat per al 7 de març. L’Inter Escaldes va sumar un triomf de prestigi contra la UE Santa Coloma per 0-3 al nou camp de la Massana gràcies als gols del pitxitxi Genís Soldevila, i de dos dels fitxatges del club escaldenc en aquest mercat d’hivern, Gerard Artigas Hulk, i Pau Bosch. Amb aquesta victòria, quarta consecutiva per als homes d’Otger Canals i Ayala, seguiran una setmana més al capdavant de la Lliga Multisegur. L’Atlètic Escaldes, de la seva banda, va imposar-se per 0-2 al Carroi a la Borda Mateu en un duel sentenciat en els primers vint minuts. Nico Minutella, que va ser expulsat a la segona meitat, va obrir el marcador als 16 minuts, i Gemelson va deixar el duel encarrilat quatre minuts després. A la jornada vespertina, la UE Engordany es va endur el duel directe contra la UE Sant Julià pel tercer lloc per 2-1 amb gols de Lafont i Guillaume, una derrota laurediana que va aprofitar l’FC Santa Coloma per situar-se en quart lloc després de derrotar 0-2 el Penya amb dianes de Hamza i Cisteró.

tracking