EUROCUP

El MoraBanc guanya amb el retorn del públic (89-61)

El MoraBanc Andorra fa els deures i supera el Mornar Bar amb la presència d’uns 200 aficionats al Poliesportiu

El MoraBanc guanya amb el retorn del públic (89-61)Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Semblava escrit en l’imaginari romàntic de l’aficionat tricolor que el dia que el MoraBanc escrigués un altre capítol de confeti a l’Eurocup ho faria amb l’irreductible suport del públic. Una representació gairebé anecdòtica, uns 200 espectadors, però suficient perquè el seu escalf pogués acompanyar l’equip la nit que, per segona vegada a la història, el MoraBanc Andorra forma part dels 16 millors conjunts de la competició. Els d’Ibon Navarro van complir la seva part, però com acostuma a passar quan no depens de tu mateix, la carrossa es va convertir en carbassa. Un triomf estèril, l’aconseguit davant el Mornar Bar (89-61), que el triomf del Gran Canària va aigualir, però que serà in saecula saeculorum aquell triomf amb públic gairebé un any després. Jeremy Senglin, amb 16 punts i 17 de valoració, serà un d’aquells que diran que era allà, el dia que el MoraBanc va capturar 53 rebots i no va servir per gaire més que per precintar un més que acceptable Top-16.

Va destapar massa tens la primera mànega el grup de Navarro, amb errades pròpies de la transcendència del partit i amb Palsson –cinc punts– i Gielo –dos triples– fent de sonall (13-8). La superioritat en el rebot i l’aportació de Jelinek van permetre arribar a la primera aturada amb solvència (23-10) i segellant un parcial de 10 a 2. Tot i mantenir la inèrcia, el Mornar va començar a donar més maldecaps, sobretot amb els moviments del seu sostre, Uros Lukovic. Unes intencions ben eixugades per un gran Palsson, per un joc coral i una anotació repartida que malgrat l’ajustat parcial, 21 a 19, convidaven els tricolors a tancar el segon acte amb els millors bioritmes i un volum més que notable per arribar a l’interludi (44-29).

Va tornar l’equip de vestidors amb la credibilitat intacta i amb la voluntat de no córrer gaires riscos per cordar la victòria. Palsson, Hannah i Jelinek van agafar la batuta i els fonaments semblaven no trontollar, amb el MoraBanc mostrant-se sòlid i seriós, davant un Mornar Bar que semblava haver claudicat ja a l’escalfament. El 77 a 51 al final del tercer acte ja era tota una declaració d’intencions i la factura del partit semblava certament decidida. A l’inici del darrer parcial, amb el partit coll avall, l’equip ja començava a posar el cap a Gran Canària, tot i que les notícies que arribaven des del recinte claretià no eren gens favorables i l’Unics Kazan no estenia la mà en l’obligada equació. Amb el MoraBanc agradant-se i reservant forces, amb Gielo i Jelinek traient el fusell, només quedava encreuar els dits i esperar. Temptar una sort que semblava tornar-se en quimera. Els darrers instants, amb l’Unics aplicant cosmètica i un parcial de 15 a 29, va fer creure en un miracle que es va acabar esvaint.

EL GOVERN JA PERMET L'ENTRADA D'ESPECTADORS

Algunes de les mesures que el Govern va presentar ahir per alleujar les restriccions temporals decretades per la pandèmia van assenyalar directament als esdeveniments esportius. A partir d’ara es permet que els esdeveniments d’aquest caire puguin tenir públic després que no s’hagi vist un increment de contagis relacionat amb el desenvolupament d’aquestes activitats. Els equips hauran de tenir un protocol aprovat pel ministeri de Salut per tal de poder acollir espectadors, que inclogui el registre i control d’accés. L’aforament queda limitat al 20% en els actes que es facin en espais interiors i no podrà superar el 40% quan siguin a l’exterior.

El MoraBanc guanya amb el retorn del públic (89-61)

tracking