Bartumeu Gabriel s'imposa a San Giovanni

Ty Acosta és sisè i en categoria femenina Íria Medina acaba segona i signa millora de punts FIS

Bartumeu Gabriel s'imposa a San GiovanniFAE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bartumeu Gabriel va aconseguir ahir la victòria al gegant masculí del Nacional júnior italià, que es disputa a l’estació de San Giovanni di Fassa. Gabriel va guanyar la cursa amb un temps global d’1’43”39, dominant la primera mànega amb 50”99, mentre que a la segona va marcar el segon millor temps (+0’’34). Segon va ser l’austríac Santino Profanter, a 0”71 de Gabriel. Així mateix, l’esquiador de la FAE va millorar una mica els seus punts FIS, ja que va fer 42,88, mentre que tenia 43,51 en l’última llista FIS publicada. Per altra part, Ty Acosta va ser sisè a 2”17 de Gabriel, fregant la millora de punts, i Xavi Cornella va acabar 14è, a 3”38 de Gabriel.

En categoria femenina, Íria Medina va protagonitzar l’altre podi andorrà a San Giovanni di Fassa i va ser segona amb millora de punts FIS. La corredora de l’equip EEBE sub-18 va fer un temps final d’1’47”75, a 1”44 de la vencedora, la italiana Patrizia Gasslitter. De fet, tant Gasslitter com Medina van marcar el mateix temps, i el millor temps, a la segona mànega, amb 53”41. Gasslitter consolidava així la seva victòria que ja venia precedida pel millor crono en la primera mànega, mentre que Medina, que a la primera havia estat sisena, pujava quatre posicions per acabar finalment segona al gegant italià. Amb aquest resultat, Medina ha marcat 58,46 punts FIS, que milloren els actuals 63,55 de l’última llista de la FIS.

Per part seva, Axel Esteve va ser 13è en homes i Carla Mijares 14a en dones a l’eslàlom FIS de Dobbiaco (Itàlia). Esteve va marcar 1’39”08, a 1”43 del guanyador, l’italia Gianlorenzo di Paolo, que es va imposar amb 1’37”65. En dones, Mijares va finalitzar 14a amb un crono d’1’51”30, a 5”03 de la vencedora, la nord-americana Zoe Zimmermann.

Campionat d’Andorra

El Campionat d’Andorra d’esquí alpí en eslàlom i gegant es disputarà el 31 de març i l’1 d’abril, respectivament. La primera cursa del Nacional, l’eslàlom, tindrà lloc el 31 de març a Ordino Arcalís, tant en categoria masculina com femenina. La cita amb el gegant serà l’endemà, l’1 d’abril, a Soldeu-el Tarter, també en categoria masculina i femenina. A més, el 2 d’abril es farà un gegant FIS masculí i femení, també a Soldeu.

tracking