ACB LLIGA ENDESA

El Morabanc guanya a la pista del 'Fuenla' (65-75)

Una versió gris del MoraBanc Andorra aconsegueix la victòria a Fuenlabrada, liderada per un esplèndid Jelinek amb 19 punts

El Morabanc guanya a la pista del 'Fuenla' (65-75)ACB PHOTO / A. PACHECO

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

En un partit tebi i poc agraït, però amb un rèdit aconseguit tan necessari com terapèutic, el MoraBanc Andorra va esvair els dubtes acumulats. El llast d’una victòria en els darrers cinc partits, amb glops massa agres com Burgos o Sevilla, amenaçava l’equip tricolor que, en un partit gris però efectiu, va despatxar l’Urbas Fuenlabrada (65-75). David Jelinek, amb 19 punts, i Senglin, amb 15, van ser les dents i l’escuma de l’equip tricolor en un partit, novament, amb massa arestes.

Es presentava un duel deliciós pel volant del partit, entre Clevin Hannah i el base del Fuenla Melo Trimble, canoner i referent, i màxim anotador de la Lliga Endesa, amb una mitjana de 17,5 punts per partit. Un 6 a 13 de sortida va aplanar la primera aturada, entelada per la lesió de Dime que, amb el turmell torçat, ja no va aparèixer per la pista. Ho va resoldre Parakhouski tancant el primer acte amb autoritat a la pintura i amb sis punts consecutius (14-19). Semblava fluir el joc del grup de Navarro fins a l’arribada d’una inexplicable fosa a negre que l’Urbas Fuenlabrada va aprofitar per aplicar cosmètica amb un parcial de 10 a 0 i per apropar-se a un amenaçador 25 a 26. El tècnic tricolor va refredar el partit comprovant que la inèrcia replicava perillosament el recent despropòsit de Sevilla i semblava d’obligat compliment redefinir la situació i recuperar la cobertura. Només la falta d’encert dels madrilenys va evitar que tota la feina feta fins aleshores se n’anés en orris i, tot i acabar desenfocat i per sota en el marcador per primer cop, el MoraBanc va mantenir les constants vitals de camí a la treva (30-29).

Va tornar de l’interludi l’equip andorrà amb un arravatament d’orgull i una ràfega de 0 a 8 amb dos triples de Jelinek per tornar a agafar el govern. En aquest punt, la ciclotímia dels tricolors tornava a aparéixer –13 pilotes perdudes fins aleshores– i el Fuenla s’espolsava el parcial amb un cop de ploma (41-42).

Semblava l’equip de Javi Juárez alimentar-se de les errades del MoraBanc, destensionat i borrós i sense capità de vaixell. Va ser Senglin qui es va erigir en matèria gris de l’equip –amb la intestimable aportació anotadora de DJ– i, atenent la desaparició de Hannah, es va encarregar d’hissar la bandera (48-51). No va ser suficient. El Fuenlabrada va tornar a treure el fuet, parcial de 10 a 0, i el MoraBanc va afrontar el tram final, a falta de 2’48”, amb desavantage (61-59).

Abocats a un final taquicàrdic, els tricolors necessitaven rimar amb espurna i per fi va aparèixer en un moment indiscutiblement clau Hannah per filar un triple terminal i una assistència a Art Parakhouski que feia brindar per la victòria (61-66). L’equip va saber gestionar amb certa calma els darrers segons, amb solvència i amb l’enteresa suficient per cordar la victòria sense cap més maldecap.

Colom, un mes de baixa

D’altra banda, Guille Colom estarà allunyat de les pistes les properes quatre setmanes per un esquinç de grau 2-3 del peroneal astragalí i grau 2 del peroneal calcani del turmell esquerre. El base andorrà ja no va participar al partit de Sevilla davant el Betis ni al d’ahir a Fuenlabrada.

tracking