L'FC Andorra jugarà dissabte amb públic

Salut aprova el protocol que permet el retorn de l’afició al camp, amb un 40 per cent de l’aforament

L'FC Andorra jugarà dissabte amb públicFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fa més d’un any, concretament el 8 de març del 2020, que Prada de Moles va acollir el darrer partit de l’FC Andorra amb presència de públic a les graderies.

Va ser una victòria patida i treballada, davant l’Oriola, resolta amb dos gols de Víctor Casadesús. Una setmana després va esclatar la pandèmia i el confinament. Semblava no arribar mai el dia que l’equip tricolor pogués comptar amb l’escalf del públic i ho podrà fer dissabte, en el partit clau per a les aspiracions de l’equip d’Eder Sarabia, davant l’Hospitalet.

Així, el club tricolor ha rebut el vistiplau del ministeri de Salut al protocol que va presentar el comú d'Encamp com a propietari de les instal·lacions per acollir aficionats al partit contra l’equip riberenc. Amb un aforament màxim del 40 per cent de la capacitat de Prada de Moles, la graderia de l’estadi encampadà podrà allotjar un màxim de 500 seguidors. El director esportiu de l’FC Andorra, Jaume Nogués, va explicar que “és un honor i una il·lusió que puguem tornar a tenir aficionats al camp”, i va lloar la feina dels treballadors del club que han elaborat el protocol perquè això pugui ser una realitat davant l’Hospitalet.

Nogués va recordar que “la situació sanitària encara és la que és, i per tant hem de ser molt responsables i complir totes les mesures sanitàries que fixa el protocol”. El Govern va informar fa uns dies de l’autorització per al retorn del públic als esdeveniments esportius al país, en un 20 per cent per a les activitats indoor i en el 40 per cent, com és el cas de l’FC Andorra, en activitats a l’exterior.

Què marca el protocol

Una actuació que recull vàries obligacions, com la de portar en tot moment la mascareta, prendre la temperatura a cada espectador al moment d'accedir a Prada de Moles i la prohibició de menjar, fumar i beure durant el partit, i tampoc estar a peu dret. La mobilitat de les persones a la grada serà reduïda al circuit indicat a les escales, passadissos i seients del recinte. L’únic motiu pel qual s’autoritza la mobilitat seran emergències i per anar als serveis. El club va informar que les entrades disponibles per al partit contra l’Hospitalet seran gratuïtes i s’han de reservar al sistema de ticketing a la pàgina web del club a preu zero.

Dissabte, l’FC Andorra podria certificar, en cas de victòria, la presència la propera temporada a la Primera RFEF i poder lluitar per l’ascens a Segona A.

EL FILIAL I EL JUVENIL TRICOLOR ENTREN A ESCENA

El filial tricolor, l’FC Andorra B i el juvenil tindran l’oportunitat d’estrenar-se en la competició aquest cap de setmana. Amb la represa de les competicions organitzades sota el paraigua de la Federació Catalana de Futbol (FCF), els dos equips de la base tricolor podran, finalment, lluitar pels primers punts. Després de l’ascens aconseguit la temporada passada, el filial debutarà al grup 15 de Tercera Catalana dissabte contra el Solsona a les 12.30 hores a Prada de Moles. L’Andorra B té, però, dos partits pendents, contra l’Arbeca i l’Agramunt, que es van ajornar per la pandèmia de la Covid-19. Per la seva banda, en categoria juvenil hi haurà derbi per començar la temporada, ja que l’FC Andorra s’enfrontarà a l’Enfaf, al grup 9 de la Primera Divisió de la categoria. Serà dissabte, també a les 12.30 h, però, en aquest cas, al centre d’entrenament de la Massana, ja que és l’Enfaf l’equip que actuarà com a local.

tracking