Triatló

Naturlandia, epicentre del triatló mundial

Xavi Jové, representant andorrà en una cita que comença avui i comptarà amb els millors del món

Naturlandia, epicentre del triatló mundialXAVI JOVÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El World Triathló Winter Championships, el campionat mundial de triatló d’hivern, apuja avui el teló amb els entrenaments oficials per a les categories elit, sub-23 i júnior, treball previ al començament de la competició, que tindrà lloc demà al matí.

Més de 200 triatletes internacionals es donaran cita al Parc d’Aventures d’Andorra, a les cotes 1.600 i 2.000 de Naturlandia, amb la presència de les grans figures d’aquesta disciplina, com el rus Pavel Andreev, vigent campió del món –de fet ho ha assolit fins a quatre vegades– i d’Europa, així com el tercer classificat del 2020, el també rus Dmitry Bregeda. També hi seran presents les tres primeres classificades en categoria femenina del darrer Mundial: Daria Rogozina, Anna Medvedeva i Yulia Surikova. L’únic representant andorrà serà Xavi Jové, que espera poder facturar una bona competició i acabar entre els deu primers classificats. A més, altres grans figures,com els espanyols Víctor del Corral i Eneko Llanos, també han confirmat la seva presència demà a Naturlàndia.

La jornada de demà s’iniciarà a les vuit del matí amb la sortida de les categories elit i sub-23 femení. Serà dues hores després quan prenguin la sortida les categories masculines. En les categories júnior, les sortides entre homes i dones prevista per a les dotze del migdia estaran separades per cinc minuts. Diumenge serà el torn de les competicions per equips mixtos, grups d’edat i paratriatletes. Les proves principals, les de les categories masculina i femenina elit i sub-23, que tindran lloc demà, consten de gairebé vuit quilòmetres de cursa a peu (7,90), 12 quilòmetres en cursa de BTT i poc més de 10 quilòmetres (10,7) en la competició d’esquí de fons.

L'ÚNICA PROVA D'HIVERN INCLOSA A L'ANDORRA MULTISPORT FESTIVAL

El Campionat del Món de triatló d’hivern és l’única prova d’hivern de l’Andorra Multisport Festival, que inclou una cursa de ciclisme de carretera, una prova d’MTB, una prova de trail running i un Ironman. La pròxima cursa serà el 22 de juny, l’Andorra 21 Ports, la prova de ciclisme de carretera de tres etapes. Després arribarà l’Andorra MTB Classic-Pyrenees, que forma part de les Epic Series, i que tindrà lloc del 30 de juny al 3 de juliol. Seguirà aquesta prova la Trail 100 Andorra-Pyrenees, la prova de trail running, dura i exigent, que congregarà corredors nacionals i internacionals del 24 al 27 de juny. Finalment, per tancar el festival, un dels plats forts, l’Ironman 70.3, on els participants completaran la part de natació al llac d’Engolasters, pujaran el coll de la Gallina i la Peguera i recorreran els carrers d’Andorra la Vella en el darrer sector.

tracking