TRIATLÓ

El campionat del món deixa un bon regust

El director de Naturlandia, Xabier Ajona, i el cònsol de Sant Julià, Josep Majoral, satisfets amb la jornada

El campionat del món deixa un bon regustTOMMY ZAFERES / WORLD TRIATHLON

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Finalitzat el campionat del món de triatló d’hivern, la gran cita ha deixat un impacte molt positiu i un pòsit ben agradable als actors principals. A banda dels esportistes i els seus equips tècnics, les autoritats no va amagar la seva satisfacció per com s’havien desenvolupat les dues jornades del triatló al país. Naturlandia va acollir la cita i el seu director, Xabier Ajona, va celebrar la coordinació que ha existit entre totes les parts involucrades, i va voler posar en relleu la predisposició i els esforços que s'han dut a terme. “Ha estat un repte per a tothom, perquè la meteorologia no ha ajudat i alguns trams presentaven mancances de neu”, va comentar. Ajona, a més, va explicar que “han calgut moltes hores de dedicació i recursos, però ha valgut la pena l'esforç, perquè hem demostrat que la instal·lació ha estat a l'altura de l'esdeveniment, i que al país tenim potencial humà i logístic per acollir aquest tipus d'esdeveniments”.

L’organització d’aquest Winter World Champioships d’Andorra va ser lloada també pels responsables de la ITU (International Triathlon Union), que van destacar la feina feta per Andorra i van subratllar que el feedback final havia estat molt positiu. Per la seva banda, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, es va mostrar en la mateixa línia. “Per a la parròquia és un gran pas perquè finalment Sant Julià de Lòria es converteixi en un referent mundial en el desenvolupament d'aquest tipus d'esdeveniments d'alt nivell.” L'acollida del Campionat del Món de Triatló d’Hivern ha estat, per a Majoral, “la prova de foc que ens ha demostrat que Naturlandia i Sant Julià estan preparades per acollir més proves d'esquí de fons, i treballarem amb les institucions per aconseguir ser la seu de més proves internacionals”. La primera prova de l’Andorra Multiesport Festival s’ha aprovat amb nota.

LA SELECCIÓ NORUEGA MARCA EL CAMÍ

L’equip noruec va demostrar ser el gran dominador del triatló mundial en guanyar ahir les medalles d’or, tant en categoria de relleus Elit com la Júnior. En la jornada que tancava la Winter World Championships, els equips agafaven tot el protagonisme. La vigent Campiona del Món, Sandra Mairhofer, es va encarregar de portar a Itàlia al liderat en el primer segment de la cursa de relleus mixt. Una posició que no va abandonar fins a l’últim quilòmetre de la cursa, deixant enrere dos equips de la federació de triatló russa i noruega. Quan l’italià Giuseppe Lamastra va començar el primer segment -1,5 km de cursa a peu, 3,2 km de BTT i 2,25 km d’esquí de fons- tenia Pável Andréev a pocs segons. Els suficients perquè el vuit vegades campió del món l’atrapés. Finalment, la batalla sobre la neu es va disputar entre el campió del món dissabte, Hans Christian Tungensvik, el rus Evguenii Uliashev, l’austríac Robert Gehbauer i Viorel Palici, de Rumania. Tungensvik va demostrar el seu indubtable domini de l’esquí de fons per signar la primera plaça on l’esperava la seva companya d’equip.

tracking