Fase de classificació mundial 2022

Lewandowski decideix (3-0)

La selecció cau a Polònia en el segon duel del Premundial

Lewandowski decideix (3-0)FEDERACIÓ POLONESA DE FUTBOL

La selecció nacional va sumar ahir la segona desfeta al Premundial després de perdre 3-0 contra Polònia en un duel en què els polonesos van complir els pronòstics. El seleccionador Koldo Álvarez de Eulate va sorprendre amb l’11 inicial, ja que va fer debutar Iker Álvarez de Eulate, i va realitzar un total de vuit canvis respecte a l’aliniació que dijous havia perdut contra Albània. Només van repetir Marc Rebés, Marc Vales i Moi San Nicolás, i el tècnic va optar, a més, per una defensa de cinc d’inici per intentar aturar la dinamita dels locals, que lluitaran de tu a tu amb Anglaterra pel lideratge del grup I del Premundial.

El duel va complir el guió previst, amb Polònia d’inici monopolitzant la pilota amb una possessió al voltant del 75 per cent, però sense generar pràcticament cap ocasió de gol més enllà d’alguna jugada a pilota aturada, com un córner servit des de la dreta que es va passejar per la línia de gol, i al qual no va arribar Krychowiak per ben poc. Andorra esperava al darrere, però també es deixava caure algun cop a prop de l’àrea de Szczesny, com en una arribada d’Aaron Sánchez que va treure la defensa local.

Polònia feia perill amb el joc aturat, i així va arribar el primer, obra de Lewandowski. Rybus va servir una falta lateral a la banda dreta i el davanter del Bayern de Munic va rematar amb una volea des del punt de penal una pilota que va acabar tocant en Moi San Nicolás, i que va entrar sense que Iker Álvarez de Eulate pogués fer-hi res. Precisament el killer polonès va estar a punt de fer el 2-0 poc després a la sortida d’una altra falta, però la seva rematada va sortir fregant el pal i el marcador no es va tornar a moure abans del descans.

A la represa, Polònia va posar una marxa més per sentenciar el partit i evitar sorpreses, i va fer-ho ben ràpid amb el 2-0, de nou de Lewandowski, als 10 minuts. El davanter va controlar dins de l’àrea una centrada de Józwiak superant Christian García, i va superar a plaer Iker Álvarez de Eulate. Els locals van donar descans a homes importants com Lewandowski, i el duel va quedar liquidat amb més de 20 minuts encara al davant. Andorra va intentar tenir presència a prop de la porteria de Szczesny de manera tímida, i va fer-ho amb una rematada de cap d’Emili García després d’una falta lateral que va sortir fora, però va tractar-se d’una acció aïllada.

Els últims minuts van esdevenir un pacte de no agressió amb els dos equips pensant en propers compromisos (Andorra rebrà dimecres Hongria) fins al 3-0 de Swiderski al minut 88 que acabaria sent definitiu.

Anglaterra i Hongria no fallen

A la resta dels partits del grup tampoc va haver-hi sorpreses, i tant Anglaterra com Hongria van sumar els tres punts. El combinat anglès va derrotar a domicili Albània 0-2 amb els gols de Harry Kane i Mason Mount. Anglaterra va avançar-se al tram final de la primera meitat amb la diana de Kane, i Mount va sentenciar el partit al minut 63 per sumar la segona victòria en dos duels.

En l’altre matx de la nit, Hongria va derrotar sense problemes San Marino per 0-2. Szalai va obrir el marcador als 13 minuts de penal i Sallai i Nikolic van certificar el triomf hongarès a la segona meitat.