Surf de neu

Estévez i Marín, un curs de cara i creu

La Maeva ofereix la millor versió a Europa i al Lluís li fa la guitza l’esquena en un any per oblidar

Estévez i Marín, un curs de cara i creuVALL BANC

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Amb la temporada finalitzada ahir va ser el dia de reflexió i d’anàlisi per a la secció de boardercross de la federació. Un curs de contrastos, atípic per les restriccions per la Covid-19, pels canvis en el calendari, i marcat per la bona actuació de Maeva Estévez en Copa d’Europa i les molèsties a l’esquena de Lluís Marín que, tal com va reconèixer, l’han fet pensar, fins i tot, en la retirada. “No ha estat una temporada agradable per a mi i, evidentment, un pensa molts cops en la possibilitat de deixar-ho, sobretot quan no em podia ni moure del llit pel dolor”, va explicar. Malgrat haver experimentat un any on l’esquena li ha fet tant la guitza, Marín es troba amb confiança per intentar la classificació l’any vinent per als Jocs Olímpics: “No aniré als Jocs a passejar la bandera, sinó que hi vull participar al cent per cent”, va subratllar. Marín manté, però, que després dels Jocs seria un moment ideal per penjar la taula de surf i tancar la seva carrera. El surfista andorrà va explicar que “a la primera estada les sensacions eren molt bones i després no sabria dir el motiu exacte, però van començar les molèsties a l’esquena sense un esforç més enllà del normal”. Aquests problemes van complicar la seva preparació i “la resta de la temporada he intentat anar a les Copes del Món, però depenia dels circuits, perquè si eren molt agressius no em permetien deixar anar el meu riding”, va lamentar. Malgrat tot, Marín va reconèixer que “he de tenir paciència” per no frustrar-se massa i “s’ha d’anar dia a dia agafant decisions dia a dia”. L’andorrà va afirmar que “ara m’he de centrar en el que puc controlar. Si surt, bé, i si no, ja ho veurem. En tot cas s’ha de ser positiu”. En aquesta temporada tan atípica, Marín només va poder fer un Top-30, la 27a plaça a Chiesa di Valmalenco, i ha acabat 98è del rànquing mundial per punts FIS amb 92,80 punts i 48è de la general de la Copa del Món.

La cara, Maeva Estévez

La bona notícia de la temporada ha estat Maeva Estévez, amb un segon lloc a la general de la Copa d’Europa sumant 441 punts. Un circuit que la surfista coneix molt bé, no així el de Copa del Món, on no ha pogut assolir els objectius marcats i espera “treballar la confiança” per poder millorar els resultats en el circuit mundial. Estévez va explicar que el seu procés d’adaptació a l’equip de Copa del Món no ha estat com esperava, però en general es troba “molt contenta perquè he assolit els meus millors resultats”, amb referència a les actuacions en Copa d’Europa. La surfista creu que “he de seguir amb la línia, amb molta constància, he estat a cinc finals seguides, un altre any no m’ho hauria imaginat”. Estévez ha estat 40a mundial en punts FIS amb 170 punts, 41a de la general de la Copa del Món i ha obtingut el segon lloc de la general al circuit europeu.

Per la seva part, el gerent de la FAE, Carles Visa, va explicar les dificultats per configurar una bona pretemporada, “un pèl tard per les restriccions del Covid”, però finalment va començar al final de la primavera. Així mateix, va destacar que el calendari del boardercross va estar molt afectat per la pandèmia, i que això ha suposat un problema, amb constants canvis i cancel·lacions, per tal de configurar una preparació idònia. De fet, va ressaltar que la primera Copa del Món estava prevista per al 18 de desembre i no es va fer fins a final de gener. “S’han disputat set Copes del Món i només una on estava previst”, va lamentar Visa.

tracking