Fase de classificació Mundial 2022

La selecció rep Hongria amb el record del gol de Rebés

La selecció rep Hongria amb l’històric gol del central de l’FC Santa Coloma, ara farà quatre anys, com a dolç precedent

La selecció rep Hongria amb el record del gol de RebésFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El 9 de juny del 2017, un cop de cap amb paràbola de Marc Rebés va permetre a la selecció escriure una de les pàgines més recordades i especials de la història. Aquella victòria davant Hongria per 1 a 0 va entrar, de ple dret, en l’imaginari col·lectiu del futbol andorrà i va significar poder espolsar-se molts complexos. “Aquella victòria davant Hongria és un record molt bonic, però res més. No ens dona cap avantatge ni cap plus per al partit de demà [per avui]”, va exposar el capità tricolor, Marc Pujol. El seleccionador, Koldo Álvarez de Eulate, es va expressar en termes molt semblants i va explicar que l’actual Andorra “té més arguments” que la selecció que va superar Hongria fa quatre anys, i que aquella victòria va servir per donar a l’equip “una petita empenta i molta més confiança”.

I és que, quatre anys després, la selecció magiar torna a visitar l’Estadi Nacional amb la lliçó apresa i amb una gens dissimulada set de revenja. “Tenim un respecte màxim per Andorra però depèn de nosaltres jugar com sabem i que no es torni a repetir aquella derrota”, va apuntar el seleccionador, l’italià Marco Rossi. “Sabem el que va passar fa quatre anys i volem esborrar una imatge que encara fa mal al futbol hongarès”, va afegir. Andorra afronta avui, a les 20.45 hores a l’Estadi Nacional, el tercer partit de la primera finestra de la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022 i ho farà amb canvis a l’onze inicial, tal com va reconèixer Koldo.

L’equip té molts minuts acumulats, “jugar tres partits en nous dies és físicament exigent”, va comentar Pujol, però “hi arribem bé, sense lesions i amb moltes ganes”, va afegir. Koldo va definir Hongria com “un rival molt potent al qual no li cal una motivació extra per intentar guanyar”. El combinat de Rossi acostuma a jugar amb una línia de tres centrals i un migcamp molt atapeït, amb l’ex del Reial Madrid Castilla Adam Szálai com a gran referent a la davantera. “Tenen jugadors de molta qualitat, com Kalmár o Kleinheisler, en estat de gràcia, i juguen amb molta confiança com bé demostren els seus resultats”, va destacar el seleccionador. L’entrenador andorrà també va subratllar que els hongaresos “tenen tres centrals amb una molt bona sortida de pilota” i que està experimentant “la irrupció de gent molt jove, de qualitat, que ajuden a tenir ritme i la verticalitat per arribar com abans millor a la porteria rival”. La selecció, després d’acumular dues derrotes en aquest inici de la fase de classificació –contra Albània i Polònia– espera recuperar l’esperit d’aquell equip del 2017 i competir fins al punt de donar un bon ensurt als hongaresos. L’equip magiar ha sumat quatre punts, gràcies a l’empat al Puskás Aréna de Budapest davant Anglaterra (3-3) i al recent triomf a San Marino (0-3).

Els cinc positius, tornen

La prèvia del partit ha estat marcada, en part, pels cinc positius per Covid en la delegació andorrana que va viatjar a Varsòvia. Els quatre membres del cos tècnic i el directiu de la FAF afectats per aquest brot ja van iniciar ahir el viatge de tornada cap a Andorra, un cop van rebre el vistiplau de les autoritats sanitàries poloneses per poder passar el confinament al país. D’altra banda, les proves als jugadors i resta de membres del cos tècnic no van revelar cap altre positiu.

tracking