Poliesportiu

El Govern cribrarà els menors de 16 anys

S’estableix un mecanisme de control dels tests setmanals, que s’hauran de presentar per competir

El Govern cribrarà els menors de 16 anysSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va informar ahir en la compareixença posterior al consell de ministres que s’establirà, a partir d’ara, un mecanisme de control exhaustiu dels cribratges entre els menors de 16 anys amb competicions esportives. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va presentar el protocol de control i seguiment dels cribratges i va explicar que, en el sector esportiu i des de la represa de les competicions, el Govern organitza programes de cribratge setmanals amb test ràpid d’antígens (TRA). “L’objectiu, ara, és que els clubs puguin verificar la participació en aquests programes de cribratges i per això es posa a disposició de tots aquells que tinguin competició actualment el carnet de cribratges”, va assenyalar el ministre.

Martínez Benazet va destacar que es tractarà de tests “ràpids setmanals d’antígens per a esportistes menors de 16 anys” i que el nou sistema, que s’ha treballat conjuntament entre els departaments de Salut i d’Esports, serveix perquè les entitats esportives

tinguin un control del cribratge dels seus esportistes menors d’edat en el moment de la competició. Se segellarà cada vegada que el menor es faci un cribratge organitzat tant des d’Educació com des d’Esports, i els entrenadors i responsables podran comprovar abans de l’inici de la competició que l’esportista ha sigut testat la setmana prèvia a l’esdeveniment.

“L’objectiu és afavorir que les competicions es puguin dur a terme amb les màximes garanties de seguretat i afavorir l’optimització de recursos”, va ressaltar el titular de Salut. Pel que fa a l’operativa de repartiment, els clubs i les federacions podran recollir els carnets al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO) i al Poliesportiu d’Andorra. Les federacions seran les responsables de gestionar que els carnets arribin a les entitats afiliades que compten amb menors actius en competició. Benazet també va puntualitzar que el repartiment del carnet es començarà a fer a principi de la setmana que ve i es posarà en funcionament el 12 d’abril.

tracking