Futbol

Massa càstig per a Andorra al Nacional (1-4)

La selecció es fon a la represa després d’un més que meritori primer acte i es queda sense puntuar
a la primera finestra

Massa càstig per a Andorra al Nacional (1-4)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poques vegades acabarà un partit la selecció amb una sensació tan estranya. Va ser d’aquelles situacions en què la carrossa es va acabar convertint en carbassa i en què la pedra de Sísif acaba caient sense tornar-la a carregar. Hongria es va exhibir a la segona part i la seva contundència en zona d’influència va enfangar Andorra, que va rebre molt més càstig del que es podia ensumar (1-4). Quedarà per a l’estadística un gol, el de Marc Pujol de penal a l’afegit, que aplicava cosmètica a la desfeta i que podria tenir la seva importància de cara al duel particular amb San Marino.

Avesat i harmònic va destapar el partit la selecció amb certa escuma, amb un atreviment i una desimboltura que va arribar a encongir Hongria. Aláez i Àlex Martínez anaven com ventiladors i van trepitjar parcel·la magiar amb el verí i les intencions suficients perquè a Hongria li vingués al cap el gol de Marc Rebés i totes les pors. Fregant la mitja hora, Jordi Aláez va estar a punt de treure petroli d’una escaramussa dins de l’àrea i, en la segona jugada, oberta per Àlex Martínez, el jutge del partit, l’islandès Vilhjalmur Thorarinsson, no va atendre a una caiguda de Cucu amb perfum de penal. La selecció pensava en gran i s’articulava amb intel·ligència, molt més deshinibida i sense atendre ni a galons ni a complexos. Hongria ho va captar a la primera i no va ser fins superat el meridià quan van començar a enfocar José Gomes, amb els guants intactes fins al moment. Abans de la treva, a Adam Szalái, l’ex del Reial Madrid Castilla, se li va fer de nit quan no va saber encertar davant el porter andorrà i va deixar que Emili refredés la intenció. El preludi del primer brindis magiar, amb Fiola, de cap, que feia maleir la selecció i obligava a anar contracorrent (0-1).

No va trobar reacció el grup de Koldo i Gadzag –que va sortir per una lesió fortuïta de Kalmár–, als cinc minuts de la tornada de vestidors, va acabar d’ensorrar les il·lusions dels tricolors definint, també de cap, una acció de Kleinsheiler (0-2). Se li va fer alpina la situació a Andorra amb moltes dificultats per filar i ja a punt de treure la bandera de la rendició. Ho va aprofitar el mateix Kleinsheiler, un dels homes amb millor pinta dels hongaresos, que va agrair una bola pentinada per Adam Szalai per superar Gomes i segellar el tercer (0-3). Va sacsejar la pissarra Koldo amb una primera finestra de canvis, donant rodet a Txus Rubio i Cristian Martínez i, més tard, a Marc Pujol i l’heroi del 2017, Marc Rebés. Hongria, però, va olorar la sang i va persistir en la seva croada per colonitzar la zona de José Gomes. El porter andorrà va treure amb els punys una falta picada per Varga al minut 67 i el futbolista hongarès va acabar d’agafar la matrícula al porter de l’Inter d’Escaldes. La següent escomesa la va escopir el pal, però Loïc Nego va bufar la pilota suficientment per arrodonir la penitència de la selecció i apuntar el quart per als de Marco Rossi. Sense acabar d’abaixar els braços, Andorra va poder tancar la paradeta amb el bingo de Marc Pujol des dels onze metres.

Massa càstig per a Andorra al Nacional (1-4)

tracking