La pandèmia obliga de nou a cancel·lar la Purito
L’organització reconeix que, enmig de la incertesa per la pandèmia, li hauria agradat comptar amb més recolzament
Per segona edició consecutiva, La Purito ha quedat anul·lada. Joaquim Purito Rodríguez i l'organització de la popular marxa ciclista van fer l’anunci de la cancel·lació de l’edició d’enguany a través de les xarxes socials , assegurant que “no és un adeu, és un fins després", deixant clar que la intenció és que La Purito torni el 2022. “Ho hem intentat amb totes les nostres forces. Hem pensat en diferents opcions, però entenem que La Purito és una festa per a tothom i no us podem garantir que en aquestes condicions ho sigui”, va exposar ahir l'exciclista al seu compte d'Instagram. A l’organització hi ha cert desencís per la situació i consideren que els ha faltat cert suport per trobar una solució i no haver d’anul·lar un altre cop la prova. “Dolguts no estem, perquè la situació és la que és”, lamenta l’exciclista Àngel Edo, organitzador de La Purito. Ara bé, va afegir que “ens hem de sentir recolzats i anar tots a l’una”. Un fet, el de més suport i enteniment, que Edo reconeix que els ha faltat, tot i no voler assenyalar el destinatari d’aquest prec. “Una mica més de suport no hauria anat malament” va lamentar l’organitzador de La Purito.
Una queixa que no té un destinatari clar però que, llegint entre línies, es podria deduir que el malestar és amb el Govern.
“Teníem molt clar que no volíem tornar a passar pel mateix de l’any passat [ajornament i cancel·lació amb tot preparat però limitat a 500 participants] i qui ens garanteix que enguany no ens passaria?” va lamentar Edo. L’organització de La Purito va fer una valoració interna de la situació, del que suposa fer un esdeveniment d’aquesta magnitud, a nivell econòmic i de logística, i el context sanitari no els garantia uns mínims ni les expectatives que ells consideren suficients com perquè la celebració de La Purito aquest 2021 fos profitosa i rendible. En aquest sentit, i donades les circumstàncies, l’organització va decidir cancel·lar la prova. “Aquest any he patit molt. Hi ha gent que dona un valor afegit a aquesta marxa, per com està feta, per tot el que hi ha darrere, i clar, ara ho hem de repetir tot? Potser ens ho tornem a menjar!” va apuntar Àngel Edo. “No estic disposat a tornar a passar pel mateix, sense saber si a darrera hora això canvia, si hi ha un altre rebrot, si hi ha limitacions de participants... et quedes sense temps per reaccionar” va explicar. De fet, l’organització ni ha arribat a obrir inscripcions ni a preparar els mallots commemoratius per a una prova que s’havia de celebrar a l’agost ja que, evidentment, no tenien la seguretat que la marxa es podria organitzar i fer amb una relativa normalitat.
Negociacions amb contador
Els responsables de La Purito, tot i estar fermament convençuts que no hi ha marxa enrere per falta de temps, es reuniran la setmana que ve amb una representació del Govern, entre ells el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, per analitzar la situació i intercanviar opinions al voltant de la decisió. Una marxa cicloturista que, sempre que la crisi sanitària ho permeti, té garantida la celebració al país, almenys, les dues properes edicions, la de 2022 i la de 2023, tal i com assenyala el contracte signat amb els comuns d’Encamp i Sant Julià. L’acord amb Andorra Turisme és anual però res fa pensar que no es pugui rebre el vistiplau per a les properes edicions, ja que les condicions del suport de Govern cap a la prova no han canviat. De fet, els organitzadors de La Purito treballen per tancar alguns serrells de cara a les properes edicions i, en principi, l’homenatge a l’excorredor Markel Irizar programat per a l’edició del 2020 es faria l’any vinent i, per a La Purito del 2022, la il·lusió és poder tancar la presència a Andorra del conegut exciclista madrileny Alberto Contador.