La Rabassa podrà acollir cites internacionals

El Govern, Naturlandia i la FAE treballen per rebre la verificació de la pista de la cota 2.000 i acollir cites internacionals

La Rabassa podrà acollir cites internacionalsNORDIC FOCUS

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Federació Andorra d’Esquí (FAE) va confirmar ahir, durant el balanç de la temporada de la secció de fons, que es treballa per aconseguir l’homologació de la pista de la Rabassa i així poder acollir en un futur a curt termini proves de fons d’àmbit internacional. Des de fa cert temps, la FAE, el Govern i Naturlandia estudien i s’estan preparant per aconseguir verificar el sector esquiable de la cota 2.000 i que Andorra pugui organitzar proves FIS i de Copa d’Europa de fons.

La part bona de la Rabassa és que ja hi ha pistes fetes, però el principal hàndicap amb el qual es troba la proposta andorrana és que el sector té una altitud de 2.030 metres i que, en ser superior a 1.800, fa inviable que es puguin acollir Mundials i Copes del Món, segons la normativa internacional. L’esclat de la pandèmia va deixar aparcades les intencions momentàniament i ara s’han pogut reactivar amb la presència, fins i tot, d’homologadors de la FIS (federació internacional) per inspeccionar el terreny i veure’n la viabilitat. Ara, la FAE cursarà la demanda oficial a la FIS per poder homologar les pistes, que, esperen, pugui tenir-ho tot a punt ja per a l’hivern. “No volem homologar per homologar”, va assegurar Joan Erola, tècnic de la FAE, al Diari. “Ho volem fer bé i tenir una pista que no només serveixi per a competició, sinó també per tenir una superfície de qualitat perquè es pugui entrenar bé durant l’any i no haver de sortir d’Andorra per trobar una pista de competició en condicions”. L’homologació permetria augmentar la qualitat dels entrenaments pel que fa a aspectes tècnics i ser un referent en pistes de competició al Pirineu.

IRINEU ESPERAVA MÉS I CREU QUE NO ACABA DE FER EL SALT PER ESTAR A DALT

Tot i estar relativament satisfet pels resultats aconseguits en aquesta atípica temporada, l’ambició va fer reconèixer al fondista Irineu Esteve que “esperava una mica més” del curs, i va afirmar que “no acabo de fer el petit salt que necessito per estar entre els millors”. Esteve ha facturat dos Top-10 i dos Top-15 a la Copa del Món, ha estat set vegades en posició de punts i va acabar 15è al Mundial. “Penso que [Irineu] porta tres temporades a un nivell molt alt”, va assegurar el director de fons i entrenador, Joan Erola, però va remarcar que “l’objectiu era estar més constantment en el Top-15. Ho hem aconseguit, però no tant com hauríem volgut”. Erola va fer una valoració positiva de la temporada, però no va deixar de banda l’exigència que sempre l’ha caracteritzat. “Hem de pensar que quan estem en un nivell com el que tenim és per sobre de les expectatives, clarament, però intentem sempre la millora”. El director de fons va apuntar que “la temporada ha anat molt bé, s’han fet molt bons resultats, però sempre volem més”. Encara amb els resultats d’Irineu Esteve, Erola va indicar que “aquest any ens havíem marcat com a objectius el Mundial absolut i la Copa del Món, però sobretot el Tour de Ski. Crec que la temporada ha estat completa, i al Mundial va fer un 15è lloc tot i els problemes que va patir a l’esquena, ja que va estar una setmana parat”. Vila, massa irregular Sense posar en dubte el bon rendiment de Carola Vila aquesta temporada, sí que l’any ha deixat un pòsit agredolç, tant per a la fondista com per als tècnics. Erola va recordar que el Mundial sub-23 i la general de Copa d’Europa eren els objectius, a més d’introduir la corredora en Copa del Món. “Ha sigut una temporada irregular amb curses molt bones i altres per sota de la seva mitja.” Vila ha aconseguit un Top-10 a Copa d’Europa, ha estat quatre vegades al Top-15 i ha finalitzat la Copa d’Europa en 23è lloc. A la Copa del Món de Davos va ser 32a a molt poc de puntuar, “fet que diu que quan està al seu nivell té opcions de fer punts en Copa del Món”, va subratllar Erola, que va apuntar que estan analitzant les raons “d’aquesta oscil·lació de rendiment”. Carola Vila va assenyalar que “estàvem acostumats a tenir temporades molt regulars, però des del gener va començar a baixar el rendiment. Ara hem d’analitzar per què pot ser”.

tracking