El MoraBanc suma un triomf patit a Múrcia (76-79)

Els tricolors s’enduen un duel de ratxes decidit en un final boig i ja són a zona de play-off pel títol

El MoraBanc suma un triomf patit a Múrcia (76-79)ACB PHOTO / J. BERNAL

El MoraBanc va sumar un triomf patit però importantíssim a la pista de l’UCAM (76-79) que el va permetre dormir en posicions de play-off per primer cop des de la jornada 1, a més de seguir depenent d’ell mateix per acabar entre els vuit primers i disputar les eliminatòries pel títol.

Més enllà del 2-0 inicial obra de James Web III, el MoraBanc va fer-se des de l’inici amb el domini del partit i del marcador, liderat tant per l’encert en el tir com en la lluita pel rebot (els tricolors van capturar-ne 12 pels 4 dels locals). Parakhouski i Dime van fer un pas endavant en el joc interior, mentre que per fora era Jelínek qui manava i posava la màxima diferència per als tricolors amb el 15-25 al final del primer quart.

Un 4-0 murcià de sortida va eixugar la diferència, però Senglin va tallar la reacció local amb un triple, tot i que l’alegria tricolor va durar poc, i unes males decisions en atac, l’augment de la intensitat defensiva de l’UCAM, l’encert des de la línia de tres i el despertar de Davis i Strawerry van fer que els homes de Sito Alonso capgiressin el marcador (34-32) a l’equador del segon període. La pàjara del MoraBanc va anar encara a més, i els murcians van signar un espectacular quart (28-9) per acabar marxant al descans nou punts amunt (43-34).

Vuit punts de sortida de Senglin i un triple de Jelínek van tornar a enganxar els triocolors al matx (47-46) en un duel que va apujar el seu ritme amb possessions molt ràpides a totes dues bandes. El partit tornava a igualar-se, però un final de quart amb cinc punts de Frankamp va deixar el marcador 63-56 abans de l’últim període.

El 5-0 de sortida de l’UCAM semblava deixar el partit mig sentenciat amb el 68-56, però, si alguna cosa té aquest MoraBanc és que no es rendeix mai, i amb un 0-11 de parcial va situar-se a un sol punt (68-67). La tensió es notava al parquet, i això provocava errades a totes dues bandes en un partit que arribava 74-74 a dos minuts per al final. Hannah va avançar els tricolors amb un 2+1 i Tyson Pérez va estar a punt de sentenciar el partit en un contracop, però l’àrbitre no va xiular una clara falta que el va deixar lesionat amb un cop al genoll, i va acabar sent Bandja Sy, que va sentenciar amb una esmaixada.