esports electrònics

Aposta pel turisme d'e-sports

El pla estratègic dels e-sports insta a promocionar l’arribada de visitants amb tornejos, aprofitant l’auge de la disciplina

Aposta pel turisme competitiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pla estratègic del Govern per desenvolupar el sector dels e-sports al país preveu utilitzar aquesta disciplina per potenciar el turisme al país amb la promoció de la marca Andorra d’esports electrònics, i la celebració d’esdeveniments i competicions al Principat que puguin atreure visitants interessats en aquesta modalitat de competició, per tal de poder aprofitar l’auge que estan tenint els tornejos d’esports electrònics. També es demana crear un ecosistema competitiu amb diferents lligues, i potenciar també activitats paral·leles als tornejos i competicions amb mòbils que estiguin a l’abast de qualsevol aficionat.

El document també fa èmfasi en les infraestructures, i recomana buscar i condicionar al país algun espai per tal que puguin celebrar-se aquests campionats. I és que un dels punts clau del pla estratègic és el que fa referència a les infraestructures, amb el desplegament de la xarxa 5G com un dels aspectes a realitzar, juntament amb la creació d’agències de ciberseguretat, o amb la millora d’accés del Principat als serveis globals digitals. Entre els aspectes a desenvolupar per tal de potenciar els esports electrònics hi ha la creació d’un estatut professional del jugador per tal d’afavorir l’arribada d’esportistes i convertir el Principat en referència, igual que passa amb altres disciplines com el ciclisme, així com crear també el reglament del comitè i de la comissió d’esports electrònics.

Per últim, el document aposta per realitzar una campanya de sensibilització a les escoles per millorar la imatge que tenen “els pares, professors i societat” amb relació als esports electrònics, així com la creació d’una lliga d’e-sports en l’àmbit escolar fora de l’horari lectiu per tal d’augmentar la base del país.

PRINCIPALS ACCIONS DEL PLA ESTRATÈGIC DELS E-SPORTS

Economia i empresa Finançament Facilitar l’accés a ajudes i finançament a empreses i emprenedors del sector e-sports i, en general, empreses de tecnologies de la informació, en forma d’ajudes públiques o mitjançant fórmules de finançament privat i alternatiu. Creació i atracció d’empreses Afavorir la creació d’empreses nacionals i l’atracció d’empreses estrangeres, simplificant els tràmits i creant serveis d’acompanyament. Hub tecnològic A andorra Generar un hub a través d’un grup especialitzat i amb dotació d’espai que faciliti el coworking i compartir recursos. Atracció de la indústria Treballar per atreure les grans cases editores i promotores internacionals i les empreses del sector mitjançant la promoció dels avantatges competitius i acords amb el sector privat dels països veïns.

Turisme Promoció de la Marca Andorra e-sports Dissenyar una marca promocional d’Andorra associada als e-sports i d’un pla de comunicació. Promoció d’esdeveniments Col·laborar en l’organització d’esdeveniments d’e-sports al país. Experiències Crear experiències d’e-sports. Impulsar i paquetitzar l’oferta turística complementària. Competició E-sports ‘three layer’ system Crear un ecosistema competitiu basat en la implementació de diversos models de lligues basats en la territorialitat i la descentralització. Creació de ‘fan base’ e-sports Andorra Promoure la creació de clubs, lligues i altres estructures que impulsin la cultura del videojoc a Andorra i facilitin la creació d’una fan base.

Educació Sensibilització Realitzar canpanyes de sensibilització social que millorin la percepció dels pares, professors i la societat sobre les bondats dels e-sports. També sensibilitzar els menors sobre els bons hàbits. Lliga escolar d’e-sports Impulsar la creació d’una lliga escolar d’e-sports en horari extraescolar de manera que augmenti la fan base del país i els gamers. Formació professional i universitària Desenvolupament de formació professional en màrqueting, gestió i administració, tecnologies, videojocs, etcètera, i d’una formació universitària de postgrau. Investigació Promoure la investigació en e-sports mitjançant la col·laboració publicoprivada per millorar el coneixement de diversos aspectes dels e-sports i la visibilitat com a país referent. Observatori internacional d’e-sports Creació d’un observatori internacional que permeti identificar tendències, mètriques i altres resultats.

Infraestructures Infraestructures pera esdeveniments en directe Seleccionar i habilitar un espai per a la realització d’esdeveniments de competició. Ciberseguretat Creació duna entitat específica en l’àmbit de la ciberseguretat per protegir les infraestructures tecnològiques d’Andorra. Accés a serveis digitals Millorar l’accés d’Andorra als serveis digitals globals disponibles per consumir des del país. Xarxa 5G Desplegar la xarxa 5G de qualitat i adequada als requisits del pla estratègic dels e-sports. Legal Organismes gestors Desenvolupament de la normativa amb les funcions del reglament del comitè i la comissió d’e-sports. Estatut dels jugadors professionals Garantir la seguretat jurídica dels jugadors professionals d’e-sports que afavoreixi l’ocupabilitat, la creació d’empreses (clubs), l’entrada de talent internacional i el posicionament empresarial com a país e-sports friendly. Governança Òrgans d’estratègia i promoció Designar un organisme responsable de l’estratègia i que coordini tots els actors implicats i un altre òrgan encarregat de la promoció nacional i internacional dels e-sports.

Aposta pel turisme competitiu

Aposta pel turisme competitiu

tracking