Curses obstacles

L'Spartan Race omple Encamp

La parròquia assaboreix un esplèndid cap de setmana amb la segona presència de la cursa al centre urbà

L'Spartan Race omple EncampCOMÚ D'ENCAMP

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Encamp va abaixar el teló de la sisena presència de l’Spartan Race a la parròquia, i la segona consecutiva al centre urbà, amb un regust fantàstic. La cursa d’obstacles ha arrossegat fins a la parròquia encampadana més de 3.400 espartans i prop de 8.000 visitants, deixant un impacte d’allò més positiu superant, fins i tot, els números de l’any anterior. El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica del comú, Nino Marot, va exposar que “estem molt satisfets de com s'ha desenvolupat el cap de setmana”, i va destacar que “tenim el poble ple, els hotels han fregat el 100 per cent d'ocupació i els comerços, restaurants i cafeteries estan de gom a gom”. En aquest sentit, Marot va afegir que els establiments que no han arribat a l’ocupació plena han registrat unes xifres que oscil·len “entre el 80 i el 90 per cent, i això està molt bé”.

Per part seva, el director general de l’Spartan Race Espanya, Ángel Sanz, no podia dissimular la seva satisfacció i va explicar que la jornada espartana havia estat “espectacular” i va destacar “la col·laboració publicoprivada amb els ministeris de turisme, salut, medi ambient, Andorra Turisme i el Comú d'Encamp”, i va subratllar que “hem pogut treballar com en cap altre lloc”.

Spartan fins al 2023, mínim

El conseller Marot va aprofitar per deixar clar que espera que la unió amb la cursa “duri molt temps” i que “treballarem per tenir Spartan per a molts i molts anys” a Encamp. Un guant que Sanz va recollir encantat assegurant que “hi haurà Spartan mentre ens deixin”. Quan les dues parts es mouen en la mateixa sintonia, com és el cas, semblen condemnats a entendre’s. Així, i tenint en compte que el comú d'Encamp i Spartan Race van signar l'any 2020 un vincle per quatre anys, sembla clar que en breu es podria ampliar per a molts més. El que sembla definitiva és l’aposta pel format urbà, tal com va explicar Sanz dissabte al Diari i ahir va confirmar, ja que va repetir que la mudança de la cursa de Grau Roig al centre d’Encamp “s'ha convertit en una millora absoluta de l'experiència”. Per tot plegat, el comú i l’organització de la cursa van deixar clar que el centre del poble serà la ubicació de l’Spartan de cara a les properes edicions i que no hi haurà, en principi, tornada a Grau Roig. El punt que queda per resoldre és aconseguir apropar, de nou, la sortida i l’arribada de la cursa, una possibilitat que només seria possible en la tornada a la normalitat postpandèmia.

ALBERT SOLEY I JEZABEL KREMER REPETEIXEN VICTÒRIA A LA SÚPER

No van semblar tenir prou botí amb l’aconseguit a la primera jornada els grans dominadors en la categoria Beast, Albert Soley i la francesa Jezabel Kremer. Ahir, els dos es van imposar també a la Súper i van certificar un doblet que arrodoneix un cap de setmana espartà fantàstic. Els dominadors, curiosament, del darrer any que l’Spartan Race es va fer a Grau Roig, el 2019, també van voler marcar territori el darrer dia a l’aparcament de Sant Miquel. En categoria masculina, Albert Soley ja va marcar diferències només en tenir lloc el tret de sortida. Una cursa, la Súper, de 10 quilòmetres, 25 obstacles i 800 meteres de desnivell que l’atleta català va certificar en poc més d’una hora (1h01’35”) demostrant que allò del cansament i la falta de motivació no estan fets per a ell. Adrián Martín va ser segon amb 1h03’41” i va tancar el podi el francès Thibault Jean, bronze també a la Beast. En categoria femenina, no va acusar tampoc cap fatiga de cames Jezabel Kremer, que va entrar a la línia de meta amb un crono d’1h19’51” i va repetir també victòria. Amb gairebé tres minuts de distància saltava el foc la catalana Ona Sociats, una altra habitual de la cita encampadana, amb un temps d’1h22’29” i, finalment, repetia la tercera plaça de la Beast l’espanyola Natalia Gurchenkova.

L'Spartan Race omple Encamp

tracking