El públic podrà veure el Tour en directe

Els aficionats podran ser a la meta i durant el recorregut i es recomana portar mascareta

El públic podrà veure el Tour en directeFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els aficionats del ciclisme podran gaudir en directe del Tour de França tant durant el recorregut com a l’arribada de la 15a etapa, a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella, i també a la sortida de la 16a etapa, al Pas de la Casa, després que els protocols sanitaris ho permetin. Tot i que la mascareta ja no sigui obligatòria en espais oberts, el director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, va assegurar que “des d’aquí recomanem i diem que la gent porti mascareta si hi ha una alta concentració de gent”, i va afegir que “la gent podrà apropar-se al nucli urbà i també durant els ports, i la limitació serà a l’arribada, on no es podrà estar en contacte amb els equips”.

Sobre la previsió del retorn econòmic que provocaran les tres jornades del Tour, Torres va assenyalar que “sabem que té un impacte econòmic molt important, i més en un moment en què necessitem una alta afluència”. A més, va afegir que “el Tour és un esdeveniment important per al país i l’economia, i també per la difusió que té arreu del món”. De fet, la cursa s’emet per televisió a 190 països arreu del món i la prova compta amb gairebé deu milions de seguidors a les xarxes socials. A més, la caravana del Tour arrossega unes 4.500 persones que pernoctaran al país, i veient els precedents, Enric Tor­res va explicar que s’espera que entre 10.000 i 12.000 persones visitin el país aquells dies.

L’arribada de la cursa provocarà diverses afectacions viàries i el director de Mobilitat, Jaume Bonell, va destacar que “tenim un nou repte per a la mobilitat andorrana”, i va afegir que “el fet que l’arribada sigui urbana i no en alt també ens dona avantatges en algunes coses”. Les restriccions de circulació i mobilitat per l’arribada de l’etapa 15 arrencaran dissabte a la tarda i s’allargaran fins diumenge al vespre, mentre que per a la sortida del dimarts 13 al Pas de la Casa es preveu un impacte menor, ja que només afectarà el trànsit de sortida de la localitat encampadana en direcció la frontera francesa.

Per últim, per vetllar per tot el dispositiu de trànsit i seguretat hi haurà 147 agents de policia, 65 agents de circulació dels comuns d’Encamp, Canillo, la Massana, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, a més de 80 voluntaris i membres de la gendarmeria francesa que ajudaran a garantir la seguretat a l’arribada i a les zones sensibles.

AFECTACIONS VIÀRIES

Avinguda tarragona

Des de les 22.00 hores de dissabte 10 de juliol hi haurà dos carrils (un per sentit) i a partir de les 4.00 hores es tallarà la circulació.

Zona urbana

Es recomana als veïns de Bonaventura Armengol, Prat de la Creu i Baixada del Molí que vulguin sortir dels aparcaments que ho facin abans de les 11.00 hores.

Arribada a meta

Es recomana que el públic que vulgui ser a la meta sigui a Andorra la Vella abans de les 13.00 hores.

Viatges a l’estranger

L’11 de juliol es recomana fer-ho abans de les 13.00 o després de les 18.00 hores.

Autobusos

L’estació funcionarà fins a les 12.00 h diumenge i després hi haurà un punt passada la rotonda de la Comella.

Aparcaments

Parc Central, Parc Central 2, Prada Guillemó i Estació, tancats des de dissabte a les 17.00 fins diumenge a les 22.00 hores.

tracking