Olimpisme

El COA només utilitzarà les places d'universalitat si no té classificats

El president assegura que el COI obliga a tenir dos atletes i si ja n’hi ha amb mínima no s’utilitzaran les invitacion

El COA només utilitzarà les places d'universalitat si no té classificats

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El president del Comitè Olímpic Andorrà (COA) va assegurar ahir que a partir d’ara només s’utilitzaran les places d’universalitat de què disposa Andorra per als Jocs Olímpics en cas que no hi hagi esportistes classificats amb mínima per a la cita. Així doncs, en el cas que cap atleta del país obtingui la qualificació directa s’aprofitarà una plaça masculina i una de femenina, fet que provocarà que el topall de representants del país sigui, en molts casos, de només dos participants. El president del COA, Jaume Martí, va manifestar que “el COI obliga a tenir dos atletes i si ja hi ha classificats no s’utilitzaran les invitacions”, a més d’afegir, un cop qüestionat per la negativa del COA a portar més representats tot i tenir-ne la possibilitat, que “no crec que sigui un favor a fer a ningú. Ja estem representats i les places d’universalitat només serveixen per representar el país, i ja ho està”.

De la seva banda, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va demanar “reforçar la comunicació” perquè les federacions i els esportistes coneguin quins són els criteris que han d’assolir per gaudir de les invitacions”. A més, va manifestar la voluntat de l’executiu de “reforçar el compromís perquè les federacions tinguin els millors mitjans per tenir millors marques”.

D’altra banda, el titular d’Esports va reiterar l’oferiment perquè Andorra formi part de la candidatura olímpica d’hivern Barcelona-Pirineus 2030. Segons els mitjans espanyols està previst que Catalunya i l’Aragó presentin properament la declaració per optar als Jocs d’hivern del 2030, i sobre les últimes novetats, Riva va manifestar que “hi ha hagut un canvi al govern de la Generalitat i és un dels temes que hi ha sobre la taula”, i va afegir que “Andorra segueix oferint-se com a possible escenari”.

LA FAN DEMANA EXPLICACIONS AL COA

El president de la Federació Andorrana de Natació (FAN), Joan Clotet, va demanar explicacions al COA sobre les invitacions per als Jocs Olímpics. En l’escrit presentat ahir a la seu de l’ens olímpic, la FAN pregunta amb quin membre de l’anterior junta es va arribar a l’acord que no hi hauria invitacions sense mínima B i on diu que els atletes becats per Solidaritat Olímpica tenen preferència, dos dels arguments utilitzats pel COA per negar les invitacions a la FAN.

RECEPCIÓ A LA DELEGACIÓ OLÍMPICA

El cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, van rebre la delegació del país que acudirà a Tòquio 2020, amb l’excepció de Pol Moya, que es troba a Madrid entrenant.

tracking