Denunciaran el Jenlai a la Batllia per impagaments

El porter Germán Canal portarà el club a la Batllia després dels impagaments reiterats

Denúncia al Jenlai

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels porters del CE Jenlai, Germán Canal, ha decidit emprendre accions judicials contra el club per impagaments. Cansat de la situació i de només rebre negatives per part dels administradors de l’entitat, el porter i el seu advocat, Joan Miró, han decidit presentar una denúncia a Batllia. Canal és un dels cinc jugadors del Jenlai que tenen acumulades diverses mensualitats i l’abril passat ja va denunciar al Diari aquesta problemàtica.“Llavors em devien 800 euros, ara ja són 1.200 perquè fa sis mesos que no cobro, des del desembre del 2020.”

L’advocat del jugador, cedit per l’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA), es va posar en contacte amb el Jenlai per reclamar els diners del deute i, segons el porter, “no volen pagar”. Per aquest motiu “anem ja per la via judicial i properament presentarem l’escrit pertinent a la Batllia amb les nostres reclamacions”, afegeix. Un document que recollirà la demanda del deute, els interessos generats per la demora i els costos de l’advocat, així com totes les proves per demostrar la veracitat de l’acusació.

Més enllà del cas de Canal, a la plantilla del Jenlai es troben, almenys, altres tres jugadors que fa mesos que no perceben el salari: Jordi Barra, Eric Buixó i Fabián. Ells, però, no tenen la intenció de denunciar i confien, tal com se’ls ha transmès des del club, poder cobrar. Ara bé, des del Jenlai el missatge és que percebran els sous “quan el club hagi pagat les coses importants”.

L’empresa Galaxy International va fer-se amb el control del Jenlai l’estiu passat per intentar refer un club que l’any 2018 havia estat exclòs de la Lliga Unida per manca d’efectius i no haver presentat el mínim de jugadors a diversos partits. Francesc Fernández ha seguit sent el president del Jenlai, però Henry Barón, líder de Galaxy, és la cara visible del projecte.

Tot i els problemes que l’equip ha anat arrossegant aquesta temporada en l’àmbit econòmic, des de l’entitat mantenen l’objectiu principal de fer ressorgir el club i aconseguir l’ascens a la Primera Divisió del futbol nacional. En aquest últim curs, el Jenlai va finalitzar en quarta posició, lluny de les places que permetien lluitar per l’ascens.

UN PROBLEMA RECURRENT

El cas del Jenlai no ha estat l’únic d’impagaments d’aquesta temporada, i és que fruit, entre d’altres circumstàncies, de la pandèmia diversos clubs de la Lliga Multisegur Assegurances han tingut problemes econòmics al llarg d’aquest curs. Un d’aquests va ser la UE Sant Julià, ja que tal com va explicar el Diari, bona part de la plantilla va patir endarreriments, mentre que d’altres jugadors van explicar a aquest rotatiu que cobraven en negre i que fins i tot el propietari del club no pagava la CASS. A més, alguns dels jugadors ni tan sols percebien cap salari i només rebien per part del club l’allotjament i la manutenció. El president del club, José Luis Correa, va negar aquest extrem i va assegurar que tots els membres de la plantilla teni­en un reconeixement de deute i que quedaria solucionat aviat. Un altre dels clubs que van tenir problemes al llarg de la temporada va ser la Penya d’Andorra. De fet, els futbolistes van arribar a plantar-se i deixar d’entrenar després de no haver percebut els salaris que hi havia acordats. Després d’aquesta acció de protesta, però, es va tranquil·litzar la situació un cop el president de l’entitat va emetre un justificant del deute que l’entitat tenia amb els diversos jugadors. Per últim, aquesta temporada també ha estat complicada per a la UE Engordany, que ha acumulat tres nòmines pendents amb els seus futbolistes. De fet, els jugadors encara no han cobrat i en el cas del cos tècnic el deute és encara més gran. El propietari del club va explicar que s’hi estava buscant una solució, però encara no ha arribat i, de fet, els problemes econòmics del conjunt escaldenc van fer que no obtingués la llicència UEFA per poder disputar competicions europees.

Denúncia al Jenlai

tracking